PUBLICITAT

Riga

La selecció s’enfronta a Letònia amb el repte de fer història

Amb un empat igualaria la millor marca de punts, i amb el triomf establiria un nou rècord i no seria última

Per Joan Josep Blasco -enviat espcial-

Koldo reunit ahir a l’entrenament oficial amb els jugadors, entre ells el debutant Marc Ferré (al centre), ahir.
Koldo reunit ahir a l’entrenament oficial amb els jugadors, entre ells el debutant Marc Ferré (al centre), ahir. | FAF
Última parada. El trajecte de la fase de classificació pel Mundial de Rússia conclou avui. Cadascú té els seus objectius i el d’Andorra no és altre que el de fer història, sumant el rècord de punts. Avui juga contra Letònia amb l’objectiu ben clar d’allò que vol aconseguir.
 
La selecció ahir no va poder-se exercitar, com tampoc va fer-ho el conjunt local, a la seu del matx, l’Skonto Stadium, perquè després d’una setmana de pluges la gespa està malmesa i els comissaris de la UEFA van decidir que no es fes l’entrenament previ al partit. Andorra va fer-ho l’estadi Arcadia. Aquesta circumstància «afecta perquè a tots en agrada veure el camp on anem a jugar, però és una cosa que ens imposen i no hi podem fer res», afirma el seleccionador, Koldo Àlvarez. Una victòria permetria arribar als set punts, establint un nou rècord de la selecció en una fase de classificació. A més evitaria acabar últims de grups. Un empat no ho faria, però igualaria la marca de puntuació. La possibilitat de fer història està sobre la taula, però «el primer objectiu és seguir progressant, continuar fent moltes coses ben fetes i intentar que això ens doni per sumar. Hem de ser fidels a nosaltres mateixos» i ser «l’equip reconeixible que acostuma a ser el nostre».
 
Però el contrari també juga i «espero la millor Letònia, que ve d’empatar, amb molta moral» després del matx jugat a les illes Fèroe. Andorra no va poder sumar contra Portugal dissabte passat, però li va posar les coses difícils l’actual campiona d’Europa. Aquest partit «ens reforça a nivell de treball i de coses ben fetes, però no de resultats, que és quelcom que busquem». Per al tècnic, el conjunt bàltic «és superior a nosaltres» i només «amb humilitat tindrem les nostres ocasions. Intentarem buscar-les». El matx l’afronta amb baixes significatives, d’efectius habituals a l’onze titular, com els casos de Marc Vales, Cristian Martínez, Moisés San Nicolás i Víctor Rodríguez. Però Koldo es queda amb els que té, amb els que pot comptar. No tenir-los «destorota» els plans, però respecte a les baixes «estem força preparats per suplir-les».
 
Al vestidor el sentiment de fer història és ben present. «És una final per a nosaltres, l’últim partit de la fase. Tenim opcions d’assolir una fita històrica per a Andorra», assegura Marc Pujol, que com la resta dels seus companys no se sent pressionat, sinó tot el contrari: «És una motivació extra, en cap cas una pressió. Jugant amb la selecció d’Andorra no en tens cap ni una, tot el que puguis fer ha de ser en el sentit positiu i en el de millorar el que vas fer en l’últim partit. Tenim molt poc a perdre i molt a guanyar».
 
L’objectiu dels dos combinats és el de sumar el triomf i evitar concloure com a fanalet vermell. El seleccionador letó, Aleksandrs Starkovs, Indica que aquest «és un partit molt important per a nosaltres . Esperem sumar una victòria i acabar la fase de classificació sumant tres punts». Lloa que Andorra és «un bon equip i molt intens en defensa», aconseguint-ho sent «molt disciplinat» i que «posa en cada partit el 100% d’esforç» per tractar de treure un resultat positiu, com ho ha vingut mostrant en aquesta fase. El tècnic no podrà comptar a l’eix de la defensa amb el seu capità, Kaspars Gorkss, que es perd el matx per sanció. També realitzarà algun canvi al mig del camp. Un dels que ocupa aquesta zona, Aleksejs Visnakovs, està segur que Letònia tindrà l’oportunitat de seguir millorant la seva imatge després de «realitzar partits dolents. Per aquest ens hem preparat bé, com a col·lectiu estem on volem i esperem guanyar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT