PUBLICITAT

Els Special Olympics fan una crida a sumar voluntaris

Vilarrubla, designada com a voluntària número 1, ha animat a apuntar-se

La presentació d’ahir a la Seu d’Urgell.
La presentació d’ahir a la Seu d’Urgell. | AJUNTAMENT DE LA SEU
Special Olympics Catalunya ha fet una crida a la Seu d’Urgell per sumar voluntaris de cara a l’organització dels Jocs Special Olympics 2018. Els qui hi vulguin col·laborar tenen una primera oportunitat d’entrar-hi en contacte la setmana vinent, ja que el 21 i 22 d’octubre la capital alturgellenca i Andorra la Vella acolliran Territori Special, un esdeveniment que servirà de preparació per a la cita de l’any vinent.
L’activitat es va presentar ahir a la Sala de Sant Domènec, en un acte que va comptar amb la intervenció entre d’altres de Núria Vilarrubla, que ha estat designada com a voluntària número 1 dels Special Olympics 2018. La palista internacional urgellenca ha explicat que l’esport li dóna «grans lliçons cada dia», com ara «que les dificultats són una part indispensable de la vida» i que quan s’està a la corda fluixa es pot aprendre més d’un mateix. Vilarrubla creu que aquesta competició «serà una gran opció per compartir els valors de l’esport i emocionar-nos amb les lliçons que donen els esportistes que hi prendran part», informa RàdioSeu.
La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu, Anna Vives, va assegurar que «l’organització d’uns Special és una de les millors coses que pot organitzar un municipi», d’acord amb les valoracions que han recollit d’altres ciutats que ja els han organitzat anteriorment». Vives va remarcar que seran «proves esportives del màxim nivell, però amb un valor afegit impossible de mesurar i amb un alt valor social i d’integració». Per això, va animar els urgellencs a «fer poble» i col·laborar en l’activitat.
Sergi Grimau, president d’Special Olympics Catalunya, també s’hi va referir als valors de l’esport com una manera ideal de facilitar la integració social de persones amb discapacitat intel·lectual. Grimau va animar a sumar voluntaris perquè,va assegurar, la compensació que ofereix l’esdeveniment és molt superior a l’esforç i hi ha voluntaris d’anteriors edicions en d’altres ciutats que actualment repeteixen com a col·laboradors.

Competicions i exhibicions al Territori Special
El Territori Special, que organitzaran conjuntament a la Seu d’Urgell i Andorra la Vella el 21 i 22 d’octubre, concentra en un cap de setmana diferents campionats de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual i altres activitats paral·leles, com ara exhibicions esportives o el programa Young Athletes, destinat als petits esportistes dels Special Olympics. La intenció de l’esdeveniment és «reunir el màxim nombre d’esportistes amb discapacitat intel·lectual i ser el moviment de referència de l’esport adaptat».
Territori Special és una competició d’àmbit nacional però amb projecció internacional. La proposta compta amb la presència d’esportistes catalans, de comunitats autònomes i també de països estrangers. En aquesta edició es faran campionats de cinc modalitats esportives diferents.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT