PUBLICITAT

2,3 milions per millorar la L-912 a Sant Salvador de Toló

  • Gilabert destaca que aquesta obra al Pallars Jussà és la més quantiosa de tota la legislatura
EL PERIÒDIC
GAVET DE LA CONCA

Periodic
El president de la Diputació de Lleida visitant la zona de les obres a Sant Salvador de Toló Foto: ACN / MARTA LLUVICH

La Diputació de Lleida va signar aquesta setmana les obres de millora del ferm i l'execució de les cunetes de formigó de la carretera L-912 a Sant Salvador de Toló, a la comarca del Pallars Jussà. Aquesta obra suposarà una inversió de 2,3 milions d'euros i els treballs tenen un termini d'execució de nou mesos. Jaume Gilabert, president de la Diputació de Lleida, va explicar dijous passat que es tracta de l'obra més important pel que fa a inversió que ha fet aquesta legislatura la Diputació a la demarcació de Lleida. Aquesta carretera ha estat recentment traspassada a la Diputació per part de la Generalitat de Catalunya. La infraestructura en qüestió disposa d'un paviment en molt mal estat i té passos sota cuneta i desguassos pràcticament inexistents o fora de servei. Tot plegat feia molt aconsellable una intervenció urgent, segons va informar l'ACN.

Les obres d'aquesta carretera s'han adjudicat a l'empresa UTE FERM TOLó-CABLONS. El contractista i l'administració provincial han realitzat dijous d'aquesta setmana la signatura de l'acta de replanteig o inici formal de les obres de millora.

Aquesta carretera disposa d'un paviment en molt mal estat i era necessària una actuació urgent. Té passos sota cuneta i desguassos pràcticament inexistents o fora de servei. La senyalització horitzontal i vertical també es troba en molt mal estat. La solució tècnica prevista consisteix en fer un tractament de reciclatge del ferm existent i de la base de la carretera, fins una profunditat de 30 centímetres. Aquest material, convenientment tractat i barrejat amb ciment, s'aprofitarà integrament i es tornarà a col·locar com a base de la plataforma abans d'estendre el ferm definitiu.

Els treballs preveuen la construcció d'una cuneta transitable de formigó d'un metre d'amplada, amb un sistema de drenatge profund. Aquesta millora permetra garantir la seguretat en cas de pluja. Jaume Gilabert va dir que es mantindrà el traçat actual, de manera que no s'ha previst afeccions a les finques existents ni expropiacions de terrenys. El que sí que es canviarà serà la senyalització vertical i horitzontal i es col·locaran uns 110 metres de barrera de seguretat nova en aquells trams que ho requereixin.

Posteriorment Jaume Gilabert va visitar les obres de millora de la carretera de Suterranya, al Pallars Jussà, les obres de l'aparcament de l'Hospital del Pallars i el municipi de Soriguera. En aquest municipi va ser rebut per l'alcalde Jordi Cortina. Amb aquesta visita el president de la Diputació de Lleida ja ha visitat tots els municipis de la demarcació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT