PUBLICITAT

Tinc un somni

Us convido a somniar una estona amb mi. De fet, voldria imaginar amb vosaltres l’Andorra ideal...
Em refereixo a una Andorra en la qual tots els seus ciutadans seriem feliços perquè tots tindríem feina, casa, bona salut i el temps necessari per gaudir de les nostres famílies i passions.
 
De fet, seríem el Silicon Valley d’Europa on milers d’empreses d’alta tecnologia haurien establert les seves seus centrals.
Tots els ciutadans d’Andorra tindrien feina de molt valor afegit amb bons sous per tots.
 
El país seria pròsper, molt pròsper.
 
En aquest país, el Govern no pensaria mai en el curt termini ni tindria mai la temptació d’acontentar només uns quants dels seus ciutadans. Els governants sempre tindrien en ment l’interès de tots els seus ciutadans.
L’administració seria efectiva, compartiria les preocupacions de la ciutadania i miraria sempre per l’interès dels ciutadans.
Empresaris, treballadors públics i privats viuríem en harmonia  i tots estaríem contents i orgullosos de fer la nostra feina.
El comerç treballaria de valent amb la gent del país però també amb els turistes que vindrien per visitar el nostre patrimoni cultural i natural però també per conèixer un cas únic d’èxit com a país.
L’educació dels nostres fills seria exemplar, els mitjans dedicats serien importants ja que sempre tindríem en ment que l’educació és una inversió de futur. De fet, no hi hauria cap jove sense feina, tots trobarien sempre el seu lloc en la societat segons les seves capacitats i interessos.
 
L’aire d’Andorra seria pur perquè les nostres calefaccions i vehicles serien no contaminants. Estaríem orgullosos del nostre patrimoni natural i cultural, que cuidaríem sempre com a bé preciós que és. Estaríem contents de conservar-lo com a vestigi del passat i satisfets de poder-lo presentar als nostres turistes.
 
 
Tots ens sentiríem orgullosos de pertànyer al país, amb ganes de lluitar per ell i no perdríem temps i energia en valorar un arrelament  més o menys antic a la terra andorrana.
Els nens creixerien amb els seus pares sense estrès ni mancances ja que aquests a més de tenir feina tindrien temps per la conciliació familiar.
Els avis envellirien de manera digna, ben acompanyats per les seves famílies i rebent sempre tota l’atenció i assistència necessària.
Les dones serien lliures d’escollir quan i com ser mares sense que a ningú se li passés pel cap jutjar-les.
La medecina seria menys necessària que en altres indrets perquè la qualitat de vida pura i tranquil·la garantiria una vida llarga i amb menys malalties. Però quan aquesta fos necessària seria eficient i de bona qualitat amb un acompanyament sincer i constant dels malalts.
La CASS seria amigable i benèvola. Mai pensaria que la gent fa trampa quan està malalta perquè de fet ningú tindria necessitat de fer-ho veure.
La justícia tindria poca feina, però quan aquesta fos necessària seria ràpida i justa.
 
En aquesta Andorra ideal, tots els ciutadans seríem sempre solidaris els uns amb els altres.
 
És veritat que aquesta Andorra que hem imaginat avui sembla una Andorra llunyana. Però nosaltres, tots els components de la gran coalició PS, Verds i Iniciativa Ciutadana i independents, estem convençuts que hi podem arribar.
 
Tenim un projecte polític que busca assolir aquest objectiu, arribar a una Andorra pròspera, capdavantera en els drets de les persones i en els àmbits econòmics, turístics, sanitaris, mediambientals...
Junts defensem un projecte bo per tots els ciutadans d’Andorra perquè sabem que el país és millor si tothom hi viu dignament.
 
Per això, aquests dies estem demanant a tots els ciutadans d’Andorra que despertin.
 
Volem que vegin que està en les seves mans de treballar per avançar i aconseguir aquesta Andorra capdavantera que avui ens hem permès imaginar.
 
El país s’ho mereix, els nostres fills s’ho mereixen i nosaltres, cadascú de nosaltres, s’ho mereix.
 
Per això, cal votar aquest diumenge 1 de març i fer-ho per les llistes de PS+Verds+Inciciativa Ciutadana+Independents.
 
Rosa Gili Casals
 
Candidata nº2 de la llista nacional de PS+Verds+Iniciativa Ciutadana+Independents
 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT