PUBLICITAT

L'hora de la veritat

Winston Churchill deia que la democràcia és el menys dolent dels sistemes polítics, i això és així perquè al cap i a la fi, l’última paraula està en cadascun dels vots dels ciutadans del país.

És el sistema electoral que tenim i amb això hem de fer. Enllestida la campanya electoral en la que els partits polítics ens han presentat els seus programes, hem tingut el temps per a conèixer les persones que es presenten.

Ara és el moment per decidir què i a qui volem votar, perquè a cada urna només hi podrem posar un sobre amb la nostra elecció. La nostra legislació ens limita els drets polítics com a ciutadans en l’acció del votar. I aquí és a on està el nostre poder.

Ara és el moment de valorar la feina feta dels darrers quatre anys, i decidir si volem renovar la confiança a Demòcrates per Andorra, o si bé apostem per la resta de partits, avaluant el grau de realisme i sostenibilitat que hi ha en les promeses dels programes.

Ser conscients del nostre vot, de la nostra aportació alhora d’escollir qui ens representarà en els propers quatre anys és decisiu. Perquè si bé tots els partits que es presenten tenen uns plantejaments similars en mantenir el règim fiscal actual i en voler encarar les negociacions amb la UE, està clar que els partits polítics no són iguals.

Tenim les mans lligades perquè no podem escollir directament a les persones, només podem triar una de les llistes. Tot i així, la nostra elecció continua sent decisiva, quelcom que resulta més que evident en les circumscripcions locals, on un sol vot de diferència dóna directament els dos consellers d’una única llista.

Com que no em presento, ni soc dels qui posa en dubte la intel·ligència dels ciutadans, no m’agrada dir a qui s’ha de votar. Però escoltant per aquí per allà, crec que en aquestes eleccions, les persones estan optant per dividir el seu vot, votant opcions diferents a la circumscripció nacional de la circumscripció local. I és que, hi hagi majories polítiques o no, els ciutadans estan reclamant més participació en la política, i volen demostrar el seu poder.

En tot cas, ara és l’hora d’anar a votar, perquè es decideixi pel partit que es decideixi, o ja voti blanc o fins i tot voti nul, no ens podem ni imaginar del poder que té el nostre vot.

Alexis Estopiñán Pascual
[email protected] 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT