PUBLICITAT

Superministra amb nom de flor

La nova ministra amb nom de flor trenca amb la imatge de delicadesa associada a la bella planta per passar a erigir-se com a superdona del Govern que s’encarregarà d’encapçalar la més ampla cartera de l’Executiu, un ministeri que els propers quatre anys de legislatura abastarà, ni més ni menys, que els àmbits d’ocupació i salut, entre altres labors. Aquests són precisament dos dels departaments que, juntament amb el de finances i arrel de l’esclat de l’afer BPA, portaran –o haurien de provocar– majors mals de cap al poder taronja que recentment va prendre novament les rendes d’un cavall certament desbocat.

En contra de la tendència a la simplificació empresa amb l’empetitiment de ministeris com el de Finances i Funció Pública, que ara passa a ser únicament de Finances, i desobeint també la voluntat manifesta per part de Toni Martí de constituir un gabinet menys polític que tècnic, Rosa Ferrer passa a assumir el superministeri de Salut, Benestar Social, Relacions Institucionals i Ocupació.

Em faig càrrec de la seva valentia i aplaudeixo el nomenament   [amb què dóna embranzida a un dels seus àmbits competencials, per començar forta] de les dues secretàries d’estat de la seva confiança [i esperem que la de tots] que li donaran un suport que, de ben segur, necessitarà. I és que, tot i la dedicació esmerçada en les reformes   i malgrat la pluja d’idees que [casualment coincidint amb el període d’eleccions] els tres altres partits han anat desgranant, el cert és que la branca general de la CASS segueix suposant un dèficit de desenes de milions d’euros. I pel que fa al nombre d’aturats... Si bé la tendència s’està revertint (dades publicades ahir mateix per Estadística confirmaven el creixement en un 1,7% dels assalariats el darrer any), les xifres són encara preocupants i «altes per un país tan petit», segons paraules del propi Cinca.

Desitgem sort a la superdona amb nom de flor i esperem que tregui les espines per fer front no només al seu propi benestar sinó al de tot el país, encàrrec que ha acceptat i pel que n’hem de reconèixer el coratge.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT