PUBLICITAT

Escombraries

La setmana passada es van substituir els contenidors de la Seu, una operació que es farà extensa a tots els municipis de la Mancomunitat d’escombraries de l’Urgellet i que costarà uns 460.000€. Per què s’ha fet aquesta substitució? Segons la Mancomunitat per diversos motius:
  • Estètics. Els nous contenidors són grisos i sembla que aquest color s’integra més a la ciutat.
  • Seguretat. Per evitar accidents, ja que amb els antics la tapa es tancava automàticament.
  • Educació. Pretenen que al tenir una boca més petita, els ciutadans reciclem més i la fracció de rebuig disminueixi, per tant la puguem dipositar en una bossa més petita que entri en aquests nous contenidors.
Crec que aquests arguments són respectables, ara bé, la manera com s’ha gestionat deixa molt que desitjar.
Es va fer el canvi i un cop s’ha vist els problemes que ha ocasionat (les bosses que fa servir la majoria no passen per la boca del contenidor), s’envia una carta a totes les cases explicant els motius. Hagués estat més sensat primer sensibilitzar la ciutadania, avisar abans de fer el canvi, i per exemple oferir a totes les cases cubells i/o bosses que s’adeqüessin als nous contenidors.
Estic d’acord amb que hem de reciclar més, però poso en dubte que pel fet d’instal·lar uns contenidors amb una boca més petita ho aconseguim. El que segur s’aconseguirà és que consumim més bosses de plàstic, i això mediambientalment i econòmicament, no és correcte. El reciclatge és una necessitat, pel nostre territori, pels nostres descendents i per les nostres butxaques.
Un cop esclatada la polèmica, la Mancomunitat ha rectificat i ha decidit obrir l’obertura gran dels contenidors, per tant el risc de la inseguretat no el solucionem, fins i tot ho posem més difícil a gent gran o persones amb dificultats motrius. Celebro que es rectifiqui, però en properes ocasions potser que mirem de fer les coses en l’ordrre en el que es facilita les coses a la ciutadania.
Davant la publicació de les queixes als mitjans de comunicació, l’alcalde de la Seu no va voler fer declaracions al·ludint que és un tema de la Mancomunitat d’Escombraries. És obvi que és un tema de la Mancomunitat, però la Seu en forma part i si sorgeix una polèmica l’alcalde hi ha de fer front, o és que abans de les eleccions municipals no és pot parlar dels temes complicats?

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT