PUBLICITAT

Dia internacional dels museus a Andorra?

Dissabte passat va ser el Dia internacional dels Museus, i a Andorra hi feien diversos actes. Aprofitant aquest dia tan assenyalat, uns quants volíem fer una ruta començant des del CAEE passant per la Sala d’exposicions de Govern i acabant a la galeria Riberaygua, on s’acabava d’inaugurar una exposició feia pocs dies. Va fer un dia magnífic i era adient per sortir al carrer i fer la ‘ruta dels museus’.

El primer museu, el CAEE, a les 18.00h era tancat. Tancat? Què estrany. Vaig pensar que potser no hi havia cap exposició temporal per mostrar, i per tant van preferir mantenir-lo tancat, però tot i així tenia ganes de veure les escultures d’en Viladomat. Doncs sí que començava bé la meva ruta... Si un dels pocs museus importants del país era tancat, ja pressentia que la galeria (que és privada) també ho estaria.

Després vam anar a la Sala d’exposicions de Govern. L’exhibició de Ricardo Calero va ser colpidora i vam sortir reflexionant sobre les peces que havíem vist.

Estàvem decidits a continuar la nostra ruta i dirigir-nos cap al centre, però amb l’auguri del que ens podríem trobar... i efectivament, a la galeria també estava barrada. Eren aproximadament les 20.00h i tampoc vam tenir sort! Vaig pensar que com que és una galeria privada era normal que tanquessin. Tenen tot el dret de fer festa!

Però tot plegat em va fer pensar. No tant perquè la meva ruta hagués estat una decepció, o perquè el CAEE o la galeria me’ls trobés tancats. Sinó perquè aquesta és la festa més important de l’any pels museus i és aquest dia en què aprofiten per festejar amb el millor que saben fer, difonent l’art.

A tot Europa, durant aquest dia i com a celebració, organitzen la Nit dels Museus, que consisteix en obrir en hores que no els hi toca. Per això, també crec que si a tota Europa obren quan no els hi pertoca, perquè aquí no? Jo aquí a Andorra, malauradament, em vaig quedar amb les ganes de participar-hi. En els temps actuals, on la cultura està sota mínims pressupostaris, crec que no és el millor dia per tancar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT