PUBLICITAT

Es mereixen un palau

Aquesta setmana el Govern ha adjudicat les obres de la segona fase dels treballs de millora de la carretera del Coll d’Ordino i de la carretera de Montaup per uns 700.000 euros, uns treballs que es realitzaran en uns quatre mesos per arribar a temps a la Vuelta Ciclista a Espanya. L’import és superior al que es destinarà a la reforma de la residència l’Albó, de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell. L’Albó, però,  no és tan mediàtica. 
 
No pretenc criticar la idoneïtat o no dels arranjaments a les vies per acollir un esdeveniment esportiu multitudinari, no és qüestió d’establir prioritats, però el que no és just és que a l’Albó no s’hi hagi invertit ni un euro en vint anys –excepte per les tasques de manteniment– per condicionar i modernitzar els espais.
 
La residència està cuidada, neta, i l’equip de professionals la manté el més acollidora possible. Però no sembla un immoble de mitjans dels anys 90, sinó que passaria per un dels 70... Li urgeix una reforma integral, però no només una mà de pintura ni l’adaptació dels banys, sinó que els seus residents i treballadors es mereixen un lloc nou, alegre, amb les màximes comoditats i uns mobles tan bonics, almenys, com els que el síndic llueix al seu despatx.
 
En un país on durant els últims anys s’han anat renovant els edificis públics un rere l’altre no pot ser que un equipament que és la llar de moltes persones –actualment, 33– no sigui una prioritat, i més tenint en compte que hi ha infraestructures en les quals s’invertiran 1,6 milions d’euros (refugi de l’Illa). O encara que només hi residís una persona. 
 
A la residència l’Albó es viu dignament, és evident, però no n’hi ha prou. Hi insisteixo: es mereixen un edifici de primera, com el Consell General, com els nous comuns, com la futura Seu de la Justícia... Es mereixen un palau. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT