PUBLICITAT

Una banca cooperativa?

No hi entenc massa d’economia. Suposo que per això mai tinc un ral. Però malgrat no entendre-hi, i (això sí, m’heu de personar) fent una recerca a internet de què és una banca cooperativa, m’agrada la idea per BPA.
Tot el que sigui cooperatiu és positiu. Unir l’esforç de la gent per aconseguir objectius comuns és positiu. Repartir el benefici de la feina feta entre tots els que la han fet és positiu.
Aquest tipus de bancs en altres països estan agafant molta embranzida. Cada cop n’hi ha més i malgrat la majoria són petits, donen el servei que gran part de la gent necessita.
Si realment és cert que amb l’adquisició de VallBanc per part d’un banc cooperatiu es salvarien els llocs de feina i els clients podrien recuperar els diners que hi tenen, sembla que la idea no és pas dolenta, el que sí que se m’escapa és si internacionalment això donarà o no bona imatge al país, per recuperar el prestigi d’allò que en diuen «plaça financera» que tampoc sé massa bé que deu ser.
De moment el que hi ha sobre la taula és que hi ha un munt d’empreses i persones interessades a adquirir el que s’ha heretat de BPA, tot i que encara no sap ningú què és el que s’ha heretat.
Aviat hi haurà una subhasta del banc bo, segons va dir el Govern, i a partir d’aquí sabrem qui es queda el que hi haurà sobre la taula.
Potser es fa en silenci (el més provable no ens enganyem), o potser serà una batalla campal d’ofertes per quedar-se un banc a preu de saldo, i és que si realment hi ha tantes ofertes i tanta gent interessada, deu ser perquè es deu entreveure un bon negoci si s’adquireix VallBanc.  En tot cas no és una mala notícia perquè això deu voler dir que tampoc està tan tocat el sector com alguns creuen, o que almenys hi ha gent que en sap que creu que es pot remontar.
Si s’ho queda la banca cooperativa tindran el meu suport, però alhora no amago que seguiré tenint part dels quatre quartos que tinc als altres bancs, perquè no sé pas si sabrà ser tant competitiu i oferir els serveis que ofereixen els bans que ara hi ha al principat, i és que igualar-los serà difícil.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT