PUBLICITAT

El túnel dels Tres Ponts - C. Martínez

És una autèntica vergonya que en ple segle XXI, encara tinguem algunes infraestructures del segle XIX. És evident que la prioritat d’un govern, no pot ser mai el trànsit de vehicles, i s’ha de centrar en la sanitat i l’educació, però és evident que en aquest àmbit el país ha de ser competitiu i no perdre el fil perquè sinó es queda enrere.

Catalunya té deures encara per fer en aquest tema, especialment a la zona del Pirineu.

La carretera C 14 és la més transitada de la xarxa de carreteres de Catalunya al Prepirineu i Pirineu, es tracta d’una via d’accés al Principat d’Andorra que porta més del 70% dels vehicles que hi entren des de la frontera catalana, i malgrat s’han anat fent actuacions i s’ha anat millorant, la zona dels Tres Ponts continua sent una autèntica vergonya.

Els veïns tenim molta por de passar per aquella zona, hi ha hagut despreniments en innumerables vegades, i qui més qui menys, dels que habitualment hi circulem, ha patit algun ensurt a causa de trobar-se pedres, o directament roques, en mig de la carretera.

Per aquesta ruta circulen centenars d’autocars que cada dia que porten turistes cap al principat d’Andorra, i també la majoria dels camions que hi entren per la seva frontera sud, que han de passar pels estrets la vols que hi ha a la zona, compartint trajectòria amb els ciclistes que surten a gaudir de les carreteres que tenim el Pirineu i dels veïns que ens desplacem entre els pobles de la comarca o cap a La Seu d’Urgell per anar a treballar.

Actualment el risc de patir un accident és enorme, de fet hem de donar gràcies que encara no s’hagi precipitat avall cap autocar ple de turistes, i veiem que com a mínim després de les declaracions del conseller Santi Vila, en tenim ben bé per una cinquantena de mesos més per anar patint.
50 mesos és molt de temps, a veure quantes víctimes haurem de suportar a les nostres esquenes els veïns durant tot aquest termini.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT