PUBLICITAT

Dones, votem, sí!

Sembla ser, segons alguns estudis, que les dones som les menys participatives en el món de la política. Que hi ha molts més homes que dones dedicats a l’exercici de la representació política és una evidència, però ara no vull parlar d’aquest aspecte sinó del fet d’exercir la participació democràtica. 
Més del doble de dones que d’homes es mostren indecises a l’hora d’encarar uns comicis, un 25% de dones enfront d’un 12% d’homes, i això acaba desencadenant en un alt grau d’abstencionisme.
 
Jo, que sóc dona, que he participat i participo de l’activitat política i que em considero gran defensora de la democràcia i de les llibertats, em costa força comprendre el motiu pel qual la gent no vota. Tot i no haver-ho patit, tinc sempre en el record tota la gent que durant anys no va poder fer-ho, bé sigui per una dictadura o bé per la no existència del sufragi universal. 
 
Entenc el gran desencís que té la gent cap al món polític, així com cap a una més que qüestionada manca de democràcia i justícia. Els repetits escàndols polítics propicien aquest descrèdit, però cal recordar que els protagonistes d’aquests són una ínfima part de les persones dedicades a la política, la gran majoria de càrrecs electes són persones totalment honrades. 
 
Les dones, juguem un paper essencial en la nostra societat, tan essencial com el dels homes, però sembla que sovint això se’ns oblidi, i per aquest motiu no podem deixar de mostrar-nos ens els espais de decisió que se’ns ofereixen, bé sigui assumint llocs de responsabilitat, expressant la nostra opinió i voluntat en els cercles de relació, o bé exercint el poder del vot.
 
En un parell de setmanes tenim eleccions a Catalunya, unes eleccions històriques  que han de marcar un abans i un després en el desenvolupament del país, del nou país, i en el qual cal que les dones hi tinguem un paper més que rellevant, deixant enrere així prototips arcaics, contribuint a una nova forma de fer política i construint un país més lliure, just i cohesionat. Per fer-ho cal que totes i cadascuna de nosaltres s’adreci fins a l’urna i hi digui la seva.
 
Les catalanes que residiu a Andorra també hi heu de ser, perquè malgrat la distància que us separa del vostre país, família, amistats i records, això només es mesura en quilòmetres, sou part important i essencial de la terra que estimeu i voleu veure millorar. Així doncs: «dones, votem, sí!». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT