PUBLICITAT

La primera victòria

La qualitat tècnica i el poder físic tenen paràmetres similars d’importància en el món de l’esport. Però un element igual de destacat és el ‘coco’. La psicologia cada cop es té més en compte. Antigament un aspecte com aquest ni es plantejava, però tots els estudis que es realitzen al voltant de l’activitat física comporta que des de faci uns anys se li atorgui un rang rellevant dins el rendiment tant a nivell individual com col·lectiu.
 
El que passa pel cap va directament relacionat en el que succeeix al camp. Els futbolistes necessiten tenir un convenciment adequat per afrontar cada partit. Els resultats i el joc han de ser part important d’aquest pensament, però només un bocí. Perquè si les derrotes s’acumulen, i més si són contundents, el que no pots fer és venir-te avall, perquè sinó el derrotisme impera en l’ambient i sortir del remolí negatiu es fa llunyà, convertint-se en un camí del qual no s’endevina cap a on està el final, per agafar la bona direcció i deixar enrera els dubtes que es puguin produir sobre com s’estan fent les coses i, sobretot, del profit que se n’extreu.
 
La situació de l’FC Andorra no és ni molt menys greu, però preocupa. Ha tingut moments brillants en el que va de temporada, però li ha mancat regularitat durant els noranta minuts dels partits. Només té el forat negre contra La Jonquera, únic matx on realment no va estar a l’alçada. Aquest equip pot donar molt més del que va visualitzar-se dissabte passat a l’Estadi Nacional. Ho ha demostrat. El que és del tot necessari és que arribi quan abans millor la primera victòria. No només per alleugerir la situació a la classificació, sinó també per fer fugir fantasmes que puguin aparèixer en un futur proper. Per a qualsevol equip, i més per a un debutant en una categoria, el primer triomf és vital. Sinó, la bola es va fent cada cop més gran amb el pas de les jornades. I llavors sí que es fa més difícil guanyar, amb desconfiances i pors envoltant la plantilla. Es fa molt costa amunt, perquè la mentalitat no és l’adequada per l’exigència que suposa el partit i el rival de torn.
 
És veritat que l’equip només suma dos punts, però mirant-ho de forma positiva, es troba a tant sols sis del líder, el que traslladat al llarg de les jornades significa que hi ha temps per a tot, fins i tot per a ser campions. Una victòria porta a d’altres. I tots sabem de la importància de les dinàmiques, quan tot t’entra, o quan ja pots xutar a l’arc de Sant Martí que no hi ha manera de marcar. És com trencar el gel amb algú. Al començament pot costar, però després tot flueix un cop augmenta la confiança. Això és el que necessita l’equip, confiança en si mateix, perquè és l’única manera que els resultats arribin. Té el crèdit que es va guanyar el curs passat. Són només quatre jornades i no cal que ens posem nerviosos. ‘Keep calm’.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT