PUBLICITAT

De fira a Agramunt

Amb l’arribada de la tardor, també arriben moltes fires per totes les terres catalanes. I avui, parlaré d’una dedicada a uns productes molt dolços i que són una delícia per al paladar de nens i grans: el torró i la xocolata. Afegir que especialment el torró em recorda molt a la meva terra, Alacant, on es fabrica un dels millors torrons que existeixen; el de Xixona. Però no vaig a parlar del torró d'Alacant, sinó del que es presenta a la Fira del torró i de la xocolata a la pedra d'Agramunt que es celebrarà durant el pròxim cap de setmana.

Aquesta fira es va iniciar com un mercat l’any 1988 i un any més tard va iniciar la seva trajectòria com a fira multisectorial en la qual el torró i la xocolata a la pedra es van tornar els productes protagonistes. Per tant, a més de poder gaudir a preus populars de diferents tallers i tasts sobre l’elaboració del torró i la xocolata d’Agramunt, hi ha un munt d’activitats més amb les que podrem gaudir d’una bona estona.

Entre d’altres cal destacar, les visites gratuïtes guiades del dissabte a la Cisterna del antic convent franciscà d’Agramunt, datada al segle XVII, amb ocasió de la commemoració de les Jornades Europees del Patrimoni. Es tracta d’un dipòsit d’aigua de més de 300 anys d’antiguitat que s’ha conservat gràcies a que estava soterrat. De fet és l’únic testimoni que encara es conserva de l’antic convent de Sant Francesc, conegut també com a Col•legi de Sant Bonaventura.
Altra activitat interessant per la seva singularitat seria poder participar en el tradicional i peculiar joc de cartes, que utilitzaven antigament els torronaires d’Agramunt per tal de vendre el torró per les fires i mercats dels voltants, anomenat Lo Catxo.

També podem donar-nos una volta per la plaça del Pou. En aquest indret, podrem gaudir d’una tradicional mostra d’oficis antics que ens transportaran durant una estona, gràcies a la seva aconseguida ambientació, a altres temps ja passats.

Entre la resta trobem cursos, tallers i tasts de dolços, vermuts, vins... En definitiva, una bona i molt variada oferta d’activitats especialment gastronòmiques en la qual també els més petits tindran el seu espai.

Per acabar, explicar que, per a qui no ho hagi tastat mai la xocolata a la pedra, aquesta xocolata està elaborada exclusivament amb cacau sense afegir, com normalment es fa, ni tan sols mantega. Un plaer que ens aporta molts beneficis per a la salut prenent-nos-ho en la seva justa mesura. Jo gairebé tots els dies gaudeixo de la meva presa de xocolata. Això sí, del més negre i pur que és el que més benèfics ens aporta. Si us decidiu a visitar la Fira, allà ens veurem!

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT