PUBLICITAT

L’‘altra festa’ a Canòlich

El darrer dissabte de maig, diada de Canòlich, és un dia de joia compartida, de festa, des de primeres hores del matí. Des de l’aviada de coets a les vuit del matí i la missa a la parròquia, i més tard amb la culminació de la celebració eucarística a l’aire lliure al Santuari de Canòlich, els fidels de Sant Julià de Lòria vivim amb intensitat molts elements evangèlics: la companyonia amb els amics i entre la família, l’esforç compartit dels pelegrins que pugen a peu cap el Santuari, la solidaritat, la pregària, l’encesa d’espelmes, l’amistat, la comprensió... grans i petits, de molts diversos orígens i amb feines diferents, ens trobem, tot escampant la festa del nostre cor. Aquesta és l’autèntica festa de Canòlich.
L’hem estat preparant amb intensitat al llarg de tot el mes de maig. Activitats de tota mena: esportives, culturals, infantils, han nodrit els nostres carrers i places de ciutadans que volen estar presents en la seva parròquia. Canòlich té nom de trofeu de natació, i d’exhibició de taekwondo, nom de festival de musica cristiana al novembre, té gust de la solidaritat de joves i grans i de les seves gestions i activitats envers els més necessitats, els més grans, els discapacitats; també té la forma dels punts de llibre... i la sonoritat del llibre escollit en veu alta. Canòlich té la cantarella del ball, i el refilar dels cantaires de la parròquia.
Sense dubte, un exercici de reafirmació com a comunitat cristiana que arriba al seu zenit quan celebrem plegats l’Eucaristia davant de la Mare de Déu, encimbellada a la muntanya.
La Diada de Canòlich és un moment de retrobament amb les arrels. I també amb les nostres arrels cristianes tot apropant-nos a la Mare. El simbòlic acte de beneir els pans, després de l’Ofici, té un gust especial i saborós: el de l’acte de compartir i repartir i fer-ho amb bon talant. Us convido a participar en l’altra festa de Canòlich.
Rector de Sant Julià de Lòria

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT