PUBLICITAT

Mantenir la serenitat

Serenitat, bonica paraula. Recorda sempre que: «La serenitat no és estar lliure de la tempesta, sinó és estar en pau dins d’ella». La serenitat ens permet mantenir-nos assossegats a les circumstàncies adverses que arriben a les nostres vides sense exaltar-nos i trobant solucions sense engrandir o minimitzar els problemes.
Mantenir la serenitat en una societat com l’actual en la qual predomina l’estrès davant la necessitat de fer mil tasques el més ràpid i perfecte possible és molt difícil. Els moments de crisi ens amenacen constantment i es fa necessari saber mantenir el control, perquè quan ens irritem i ens posem nerviosos es torna més problemàtic trobar una bona solució al problema que se’ns presenta.
 
Els problemes existeixen i es presenten contínuament, la diferència és la nostra forma d’afrontar-los. Si perdem el control, els problemes creixen i semblen molt pitjors que si mantenim la nostra ment clara i intentem trobar solucions. A més, la nostra salut ho agrairà. Ja que quan ens arriben els problemes nostra ment genera reaccions per descarregar la frustració, que nosaltres hem de superar per sortir airosos de la situació conflictiva que se’ns presenta.
Actes tan senzills com respirar o comptar fins a deu abans de respondre, ens poden ajudar. Perquè anem tan atrafegats que fins i tot ens oblidem d’un acte tan important com ho és respirar i oxigenar conscientment el nostre cos. Sempre que et sentis desbordat, respira, t’ajudarà a estar més present i augmentarà el teu control sobre la situació.
 
Un altre aspecte que tots coneixem és que les emocions, tant positives com negatives, es retro alimenten, així que té cura dels teus pensaments. Pensar constantment en el problema o causa que va generar el teu malestar, no ajuda.
 
Busca dins de tu mateix pensaments positius. Pensa en l’intel·ligent que ets i la teva actitud canviarà, perquè el teu cervell es creu tot el que li dius. Així trobaràs millors solucions que lamentant-te.
 
Intentem, en la mesura del possible, desconnectar-nos de la situació que ens perjudica. Si pots sal a caminar i allunya’t de l’entorn i les persones que et van generar aquests sentiments negatius. Després, amb més calma ja podrem reprendre la situació des d’una altra perspectiva i es veurà d’una manera molt diferent.
Acabaré amb una petita reflexió. Abans de res, has de pensar que cridar i amenaçar no et dóna la raó, ni et porta al triomf; sinó que t’allunya dels altres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT