PUBLICITAT

“Alta qualitat mediambiental sensible i social”

Conferències

“Alta qualitat mediambiental sensible i social”, a càrrec de la Sra. Carmen Santana, arquitecta urbanísta.

Ànima xilena, esperit francès, cor català. D'origen xilè, l'arquitecta Carmen Santana va crear el 2001 a Barcelona, al costat de Marc Chalamanch i Miquel Lacasta, Archikubik, ecosistema francocatalà d'arquitectura, urbanisme i paisatge urbà, format per un equip internacional i transdisciplinari.

El seu procés de treball urbà i arquitectònic s'inscriu dins de la cerca constant d’implementació de sinergies i interaccions entre l'espai públic i l'espai privat compartit, amb la idea de repensar les nostres ciutats com a llocs d'aprenentatge, debat, diversitat, respecte i intercanvi.

Formar, donar la possibilitat als seus habitants de convertir-se en eco-ciutadans en el cor de la comunitat, a través de l'arquitectura, per fer d'ella una oportunitat de reformular els nostres territoris i les nostres ciutats  a l'era de les xarxes socials.

La seva cerca se centra en una interpretació àmplia de la idea del “verd” com a eina de creació, prenent-lo com a infraestructura estructurant del territori, amb l'objectiu de crear un entorn organolèptic obert i sensible. El paisatge productiu com a horitzó de reflexió.

Avançant poc a poc dins d'un procés d'acupuntura urbana en xarxa, totes les escales i tots els projectes són una oportunitat d'implementar estratègies i tàctiques que permetin anar més enllà dels codis convencionals establerts en el món industrial del segle passat.

La cerca de noves tipologies és part de l'ADN de l'estudi per afrontar les transformacions permanents de la societat.

El 2014, Carmen Santana s’ha vist honorada amb el títol de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres.

Nominats al 15è Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea (Premi Mies van der Rohe 2017) pel Pàrquing Reversible Saint-Roch a Montpeller; presència, amb el projecte del Dipòsit del Rei Martí de Barcelona al Pavelló Espanyol de la Biennal de Venècia 2017, el qual va obtenir el Lleó d'Or d'aquesta edició.

L’alta qualitat medi ambiental sensible i social

- El viu com a infraestructura
- L'espai públic com a oportunitat
- Edifici relacional
- El vector temps



Entrada lliure
PUBLICITAT