PUBLICITAT

Andorra acull una exposició fotogràfica italiana per reflexionar sobre les muntanyes i la consciència ambiental

Exposicions

L'exposició del fotògraf Fabiano Ventura, promoguda pel Ministeri d'Afers Estrangers i l'Ambaixada d'Itàlia a Madrid, estarà oberta de manera gratuïta al Palau de Gel de Canillo fins al 15 de març.

 

El Palau de Gel de Canillo acull des de dijous fins al pròxim 15 de març l'exposició fotogràfica italiana 'Rutes Italianes: Muntanyes, Alpinisme, Canvi climàtic'. L'exposició arriba a Andorra després de recórrer el món amb l'objectiu d'explicar, a través de l'alpinisme, com es pot entendre el territori de muntanya, els valors que comporta aquest entorn i la importància de la consciència ambiental en les pràctiques d'accés als hàbitats naturals. La iniciativa consolida la diplomàcia cultural com a eina per apropar al públic aspectes d'interès públic, com ara la sensibilització dels ecosistemes de muntanya davant del canvi climàtic.

 

L'exposició està coorganitzada pel Ministeri d'Afers Estrangers, l'Ambaixada italiana a Madrid i el Comú de Canillo, basant-se en el projecte del Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació Internacional italià i l'associació sense ànim de lucre Macromicro.

 

La part central de l'itinerari expositiu mostra l'arc alpí d'oest a est, i cadascun dels nou grups muntanyosos està representat per fotografies de gran format i per imatges històriques comparatives que posen de manifest l'evolució de les masses glacials, subratllant-ne els efectes canvi climàtic al paisatge de muntanya. Cada tram muntanyós s'enriqueix amb reproduccions de documents i materials històrics sobre les primeres exploracions alpinistes. A més, la perspectiva s'amplia a les serralades més importants del món i destaca la continuïtat de la cultura de l'alpinisme a nivell global.Activitat gratuïta
PUBLICITAT