PUBLICITAT

'Japó, l’empremta de l’aigua’

Exposicions

‘Japó, l’empremta de l’aigua’

Amb motiu del 25è aniversari de l'establiment de les relacions diplomàtiques entre Andorra i França, el Govern d’Andorra i el Museu Nacional d’Arts Asiàtiques - Guimet presenten una exposició inèdita i produïda especialment per a l’ocasió. El dimarts 23 d’octubre, a les 8 del vespre, s’inaugura a l’Artalroc ‘Japó, l’empremta de l’aigua’, fruit de la col·laboració, per primera vegada al país, amb un museu nacional i de referència francès. La mostra recull 190 fotografies, la majoria de les quals acolorides a mà, pertanyents a la col·lecció del museu.

Es tracta d’una mostra representativa de les fotografies que van fer al Japó, durant la segona meitat del segle XIX, tant fotògrafs japonesos (Kusakabe Kimbei, Uchida Kuichi, T.Enami, etc.) com occidentals (Felice Beato, Baró Raimund von Stillfried, David Welsh Studio, etc.). Un moment -final del shogunat i l’inici de l’era Meiji- que fer fotografies a la natura no era una tasca senzilla, ja que la major part del país estava tancat als occidentals i eren necessaris permisos per endinsar-s’hi. Això suposava una gran dificultat per desplaçar-se per uns camins que no sempre eren fàcils i amb l’inconvenient de portar a sobre un material fotogràfic molt pesat.  

Dividida en 5 àmbits diferents (cascades, rius, llacs, litorals i catàstrofes), aquesta mostra ens descobrirà l’aigua en tota la seva magnitud a través d’imatges precioses, que són plenes de bellesa, equilibri i serenor. El conjunt, que es completa amb una desena d’estampes tradicionals o ukiyo-e, esdevé un recorregut per totes les manifestacions d’aquest element, sempre present i amb una importància cabdal dins la natura i la cultura del Japó.

Al voltant de l’exposició s’han organitzat les activitats complementàries següents:

Dissabte 17/11 – 17 h: “Fotografia: acoloriment digital i impressió serigràfica”. Taller per a adults i joves a partir de 16 anys, a càrrec de Karen Figueiredo i Filipe Baldaia.

Dissabte 24/11 – 12 h: “Éssers d’aigua. Origami per a infants”. Taller per a nens de 6 a 12 anys, a càrrec d’Alba Valletbó

Dimarts 04/12 – 20.30 h: “Sake. A la recerca de l’aigua ideal”. Xerrada i degustació a càrrec d’Antoni Campins – Celler Seda Líquida.

Dimarts 11/12 – 20.30 h: “Gravat i fotografia al Japó del segle XIX: tècnica i estètica”. Xerrada a càrrec d’Àlex TenaEntrada gratuïta
PUBLICITAT