PUBLICITAT

Jornada sense gluten

Conferències

Programa de la jornada

10 h -
Benvinguda

10.15 h - Elena Mora, formadora del Departament Tècnic de l’Associació de Celíacs de Catalunya, presentarà el manual per facilitar la comprensió de l’etiquetatge dels productes sense gluten.

11 h -Gluten... moda o realitat?, a càrrec de Gemma Castillejo, metgessa adjunta, responsable de la Unitat de Gastroenterologia Pediàtrica del Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

Actualment sembla que quasi tothom té al·lèrgia o intolerància a algun aliment. Entre tots ells, els productes que contenen gluten són els que més freqüentment es relacionen amb l’aparició de problemes de salut. És realment el gluten el responsable de tots aquests problemes?

En la conferència tractarem de saber diferenciar les següents entitats:

·  Trastorns relacionats amb el gluten que produeixen la malaltia celíaca.
·  Sensibilitat al gluten (o al blat) no celíaca.
·  Quadres d’al·lèrgia alimentària.
·  Altres processos als quals s’indica la dieta exempta de gluten, sense cap base científica.

11.50 h - Pausa

12.10 h -Tinc un fill celíac, i ara què?, a càrrec de Berta Jiménez, dietista i nutricionista.

La ponent ens ajudarà a respondre tot un seguit de dubtes i inquietuds que es presenten després d’un diagnòstic de celiaquia, com per exemple: què hi ha més enllà de l’arròs i del blat de moro? I a l’escola, com ens ho farem? Puc anar al restaurant? Em puc fiar del que diuen les etiquetes dels productes?


Entrada lliure. Capacitat limitada
PUBLICITAT