PUBLICITAT

Lluís i Gerard Claret - 50 anys als escenaris 

Música

Andorra la Vella ret homenatge a Gerard i Lluís Claret per una trajectòria musical de mig segle i d'una innegable qualitat artística.

El Comú ha volgut recollir les fites més importants dels 50 anys de carrera en una exposició que s'ha instal·lat durant diverses setmanes al Centre Cultural La Llacuna.

La programació d'aquest concert és per al Comú d'Andorra la Vella un motiu d'orgull que persegueix oferir un reconeixement a la carrera brillant de dos músics andorrans que han portat el seu virtuosisme per tot el món. Delectar-nos amb la seva interpretació és un regal per als espectadors.

Enhorabona als germans Claret per aquests 50 anys.

Conxita Marsol Riart
Cònsol major d’Andorra la Vella

 

 

LLUÍS CLARET -Violoncel·lista

Nascut al Principat d’Andorra el 1951, de pares catalans exiliats, comença els estudis musicals inspirat per la figura del seu padrí, Pau Casals.

Posteriorment, la família s’instal·la a Barcelona, on estudia al Conservatori del Liceu. Durant molts anys rep classes d’Enric Casals, germà de Pau, que malgrat no ser violoncel·lista serà el seu principal mentor i pare musical.

Primer premi dels concursos Pau Casals i Mstislav Rostropovitx, la seva carrera es projecta arreu del món, com a solista i com un gran amant de la música de cambra (fundador del Trio de Barcelona, membre del Berlin Trio, duo amb Josep Maria Colom).

La seva profunda vocació pedagògica li permet de ser professor durant més de 20 anys al Conservatori de Tolosa de Llenguadoc i 10 anys al Conservatori Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès. Dona regularment classes magistrals a Europa, Amèrica i Àsia.

Actualment és professor al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona i al New England Conservatory de Boston. També imparteix anualment un curs de màster a la VIU (Valencia International University) i a la Talent Music Masters Academy de Brescia (Italia).

El seu instrument és un Nicolas Lupot (París 1820)

 

GERARD CLARET - Violinista

Neix a Andorra el 1951. Des de l’inici de l’activitat professional, fa més de cinquanta anys, s’ha donat a conèixer per la seva doble faceta d’intèrpret i pedagog.

Guanyador del concurs Tenuto de la Ràdio i Televisió Belga, i de la medalla del Concurs internacional Maria Canals de Barcelona, ha actuat amb orquestres d’Espanya, França, Bèlgica, Holanda, Itàlia, l’ex-Txecoslovàquia, Turquia, Rússia i Japó.

És fundador de l’Escola de Música de Barcelona, del Curs internacional de música de Vic i del Trio de Barcelona, amb qui té enregistrades obres de Beethoven, Mendelssohn i Dvorak. Del 2000 al 2005 dirigeix l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

És director artístic, des de la seva creació, del Festival Internacional Narciso Yepes Ordino i de la Fundació Crèdit Andorrà.

El 1993, emprèn una etapa professional com a concertino director de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA). El setembre del 2000 funda la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca) que, com l’ONCA, depèn de la Fundació ONCA, gestionada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà. Entre el 2007 i el 2012, ha estat tutor de l’àrea de música del Trivium, centre d’arts escèniques de Sant Julià de Lòria.

L’any 1998 li fou atorgada la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. L’any 2010 és nomenat ambaixador nacional de l’Unicef d’Andorra.


Programa:

FRANZ JOSEPH HAYDN (1732-1809)
Duet per a violí i violoncel en re major
Poco Adagio

Tempo di minuetto
MAURICE RAVEL (1875-1937)
Sonata per a violí i violoncel
(A la memòria de Claude Debussy)
Allegro
Très vif
Lent

Vif, avec entrain

ZOLTAN KODÁLY (1882-1967)
Duo op.7 per a violí i violoncel
Allegro serioso, non troppo

Maestoso e largamente, ma non troppo lento – Presto

 Entrada lliure amb invitació
PUBLICITAT