PUBLICITAT

'Mirades creuades sobre els museus del Louvre i del Prado'

Conferències

Conferència 'Mirades creuades sobre els museus del Louvre i del Prado', a càrrec de Julien Rochedreux, agregat d’arts plàstiques, i de Julie Michard, professora de plàstica.

El museu com a lloc on s’exposen obres d’art ve del renaixement italià. Com a edifici, esdevé una vitrina, una obra, una peça mestra de la col·lecció que conté, tant si és una joia arquitectònica del passat o una construcció contemporània.

Parlar dels museus del Louvre i del Prado és parlar d’història, de les identitats i de les cultures que es pengen als cimacis, de dos grans capitals en la construcció de l’Europa d’ahir i d’avui.

La conferència explicarà els dos equipaments com a monuments arquitectònics i institucionals. Després es farà una selecció d’obres, algunes de conegudes i altres menys, per descobrir-les o tornar-les a descobrir a través d’un recorregut subjectiu en les col·leccions i en la història de l’art occidental.

Qui observa l’escena de Les Menines de Velázquez? Què significa el formigueig surrealista del Jardí de les delícies de Bosch?, el clarobscur de Zurbarán? Quin paper va tenir François I en l’evolució de l’art francès? Per què Giotto marca el renaixement italià? Són algunes de les preguntes a què intentarem respondre.

En un context en què Leonardo da Vinci trasbalsa el món de l’art i el seu mercat, conclourem amb una mirada creuada de les dos giocondes del Louvre i del Prado, per donar un aclariment sobre el que fa i desfà la història de l’art, que és en un vaivé d’oblits i de descobertes.

Entrada lliure
PUBLICITAT