PUBLICITAT

Presentació del poemari 'Aire, fuego y deseo'

Lletres

Presentació del poemari Aire, fuego y deseo, de Juan Carlos García Hoyuelos. Aquest recull de 25 poemes va ser escrit originalment en castellà, però ha sigut traduït per un gran nombre de reconeguts poetes, escriptors i professionals en tots els idiomes ibèrics i modalitats lingüístiques com ara el ladí sefardita.


L’acte serà presentat per l’ambaixador d’Espanya a Andorra, i comptarà amb la presència de l’escriptor Manel Gibert. Hi recitaran poemes Carlos Figueiredo, David Gálvez, Joan Peruga i Alfons Valdés.

Aire, fuego y deseo(Ediciones Beta III Milenio) és el tercer poemari de Juan Carlos García Hoyuelos. El llibre està prologat per les poetes sefardites Matilda Koen-Sarano i Margalit Matitihau, i l'epíleg és de l'escriptor andalús Francisco Espejo Álvarez.

Com Se lo dije a la noche, el seu anterior poemari, representa la continuïtat d'un compromís dels qui, d'una manera o altra, treballen per dignificar i defensar els drets lingüístics dels habitants de la Península Ibèrica. Les 25 poesies, escrites originalment en castellà, han estat traduïdes per reconeguts poetes, escriptors, filòlegs, lingüistes, periodistes, bertsolaris (recitadors en basc de versos improvisats), professors... a tots els idiomes d'Ibèria, així com algunes de les seves modalitats lingüístiques, entre les quals cal destacar el ladí (sefardita), en homenatge als 90.000 sefardites que, malgrat haver viscut a la diàspora més de 500 anys, conserven aquesta varietat de la llengua castellana.

Alguns d'aquests poemes recitats o cantats es troben en el CD que acompanya el llibre.Entrada lliure. Places limitades
PUBLICITAT