PUBLICITAT

Visita guiada a l'exposició "Mark Ryden. Surrealisme pop i art lowbrow"

Conferències

La visita guiada a aquesta exposició permetrà endinsar-se en l’evolució de la trajectòria artística de Mark Ryden, figura icònica del lowbrow, i descobrir també altres artistes destacats d’aquest moviment, com Todd Schorr, Marion Peck o Robert Williams, entre d’altres;  a més d’una selecció de peces del col·leccionista andorrà Salvador Lévaro. 

Lowbrow
 és una expressió utilitzada per descriure un moviment artístic underground que va sorgir a Califòrnia a inicis dels anys vuitanta del segle xx.

A diferència de l’art elitista, que es podia trobar dins els circuits tradicionals de l’art, el lowbrow es va desenvolupar en galeries especialitzades, als carrers o en esdeveniments alternatius. És un art visual popular amb origen en el món del comix, de la música punk rock, de la kustom kulture, del hot rod i altres subcultures de la costa oest dels EUA.

La principal característica del lowbrow és la barreja d’elements de la cultura pop amb imatges inquietants o extravagants. Aquest moviment es deixa influir per moltes fonts i tendències audiovisuals: s’inspira en personatges de dibuixos animats o còmics, monstres del cinema o personatges televisius, elements del món infantil o joguines, circ, cultura tiki, psicodèlia o ciència-ficció, i es podria definir com un híbrid entre l’art pop i el surrealisme, barrejat amb ironia i amb un enfocament kitsch. Els autors adopten del pop el gust per allò popular i els colors plans; no obstant això, els seus treballs tenen un estil grotesc i desagradable, molt irreverent i gairebé de mal gust. Encara que a primera vista semblin representacions naïf o dolces, quan l’espectador observa els detalls es troba amb imatges abjectes i carregades de cinisme, una narrativa fragmentada i colors sense ombres ni matisosActivitat gratuïta
PUBLICITAT