PUBLICITAT

La prioritat de l'escola de Canillo

  • JA TOCA ERADICAR ELS MÒDULS PREFABRICATS DE TOT L'ÀMBIT ESCOLAR
EDITORIAL

Quant fa més de 20 anys es va fer una aposta per instaurar l'escola andorrana, aquesta va ser una aposta sòlida i decidida. Andorra no tenia mancança educativa, gràcies al funcionament dels sistemes espanyol i francès, però un Estat sobirà com l'andorrà necessitava una oferta pròpia, basada en la idiosincràsia del país, i separada dels models d'altres països, tot i la riquesa que això suposava i continua suposant, i que ha fet d'Andorra un territori inigualable quant a les opcions d'ensenyament.

Ara bé, el Govern i les institucions han de continuar amb aquesta aposta, igual de decidida. Així s'ha fets fins ara i els diferents governs, independentment del color polític, no han dubtat en mantenir constants les inversions per millorar les infraestructures i el cos de docents. Actualment, la principal prioritat és dotar la parròquia de Canillo de la nova escola i posar fi definitivament als mòduls prefabricats, que de mica en mica s'han anat eradicant del paisatge educatiu andorrà.

En aquest debat hi ha unanimitat total per part dels partits polític, tot i que l'aprovació o no del Pressupost de l'any que ve és essencial per fer realitat aquest nou equipament. De moment, sembla que s'ha desencallat el problema de la ubicació, que tantes complicacions va comportar i que tant temor va generar entre els pares dels alumnes. La proposta del Comú canillenc ha estat molt ben rebuda, ja que es tracta d'un solar apropiat per acollir el centre educatiu, cèntric i que permet als estudiants desplaçar-se a peu. El terreny està situat al costat de la urbanització dels Refugis, per sobre del càmping Pla, i ha estat qualificat d'ideal per totes les parts implicades en aquest projecte.

El treball de la corporació canillenca ha estat molt satisfactori per aconseguir aquesta unanimitat i ahir una altra trobada, cabdal, ha de permetre quasi donar per fet que la futura escola ja no ha de trobar cap mena d'oposició, ja que el futur acord amb els propietaris del terreny facilitarà al Comú cedir-lo al ministeri perquè iniciï la construcció. L'agenda marcada pel Ministeri d'Educació és destinar l'any vinent una partida pressupostària perquè el projecte comenci a rodar, i finalitzar-lo en quatre anys.

Hi ha un però, com són les dificultats pressupostàries, que poden impedir la realització en els terminis marcats i, especialment, els comptes de l'any que ve, que continuen navegant sobre un interrogant. Caldrà esperar que aquestes complicacions almenys no posin en perill una ubicació i un acord que està costant tant d'aconseguir, perquè es tracta d'ensenyament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT