PUBLICITAT

Un acord de riquesa televisiva

  • NO CAL ANAR A BUSCAR POLÈMIQUES ALLÀ ON NOMÉS HI HA MÉS OFERTA I SERVEI
EDITORIAL

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Ràdio Televisió d'Andorra (RTVASA) van signar ahir a Ando- ra un acord de col.laboració en matèria de televisió, juntament amb els ajuntaments de la Seu d'Urgell, Puigcerdà, Tremp, la Pobla de Segur, Bellera, el Pont de Suert i Sort. El conveni assegura la reciprocitat de les emissions de la CCMA i RTVASA a la zona del Pirineu i el Principat, de manera que ATV es podrà veure a les comarques de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars, que comprenen uns 50.000 habitants.

Les emissions del canal del Principat a l'Alt Pirineu s'asseguraran a través d'un repetidor a la Seu d'Urgell. El text, renovable anualment i amb la intenció de tenir una durada indefinida, també garanteix que les emissions de TV3 i del K3/300 continuaran al Principat. El conseller Tresserras ha assegurat que el pacte fronterer obre les portes a més cooperació futura, com crear en un futur un espai audiovisual en llengua catalana que inclouria les zones d'Andorra, Catalunya, el País Valencià i l'Aragó

Al Principat fa temps que el ciutadà està acostumat a rebre els senyals de televisions de diferents països, ja molt abans de la implantació de la TDT. Aquesta riquesa audiovisual sempre ha estat concebuda com un fet enriquidor, no només per la varietat de programació, sinó també pel suport que pot representar per al coneixement d'altres llengües. I si es parla del Pirineu com un conjunt no hi ha res més idoni que compartir les televisions i difondre informacions que ajudin els ciutadans a conèixer la realitat de l'altre costat de la frontera.

El conveni catalanoandorrà ha aixecat algunes suspicàcies, segons informava ahir un diari electrònic de la capital catalana, que citava fonts del Ministeri d'Indústria espanyol per assegurar que l'acord és irregular, perquè el Govern central espanyol no n'ha estat informat i perquè per a una cessió de canals de TDT es requereix l'autorització del Govern de Madrid. Com que ahir des de la redacció d'EL PERIÒDIC no va ser possible confirmar aquest fet, caldrà deixar la notícia en quarantena, però amb tota la precaució, i esperar que un conveni que simplement es tradueix a ampliar la oferta televisiva i a fonamentar la relació entre diferents pobles no acabi topant amb criteris estrictament polítics que no tenen res a veure amb l'esperit dels documents que es van signar ahir a la capital andorrana.

ATV ja es veia ahir, des de les 13 hores, en diferents comarques catalanes. Els canals catalans formen part ja de la graella televisiva d'Andorra, i no cal, per tant, intentar condimentar un simple acord televisiu amb polèmiques del tot estèrils.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT