PUBLICITAT

Orientar l'atur segons la demanda

  • PROGRAMES OCUPACIONALS PER DONAR RESPOSTA A LES EMPRESES
EDITORIAL

El Servei d'Ocupació té 710 persones inscrites al mes passat, tres persones menys respecte al mes anterior. Del total d'inscrits, 564 estan en recerca d'un lloc de treball, mentre que la resta busca millorar la seva situació laboral. Segons les dades que el Departament d'Estadística va fer públiques ahir, el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària és de 57 persones, dos més que al maig.

El grup que registra més demandes de treball és el dels treballadors no qualificats, amb 123 sol.licituds, per només 35 ofertes. Aquest grup va seguit del dels treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, que registren 113 sol.licituds, tot i que en aquest cas les ofertes són superiors a la demanda, ja que es comptabilitzen 130 llocs de treball ofertats. El tercer grup on es registren més demandes és el dels empleats administratius, amb 102 sol.licituds per 28 ofertes.

Les dades poden ser interpretades de diferent manera. D'una banda, hi ha una estabilització i no augmenta el nombre de desocupats inscrits al servei, però d'altra banda aquesta mateixa estabilització és signe que no hi ha una oferta de llocs de treballs que faci rebaixar l'atur. La principal preocupació de l'Administració és no deixar dessassistits els treballadors que es queden a l'atur i, per tant, la primera acció és proporcionar uns ajuts que, de moment, van a càrrec de l'Executiu i que s'han de transformar en una prestació equivalent a la de la resta de països de l'entorn.

La segona qüestió, tenint en compte les dades del Servei d'Ocupació, és facilitar a les persones sense feina la possibilitat de millorar la pròpia formació o d'intentar un reciclatge laboral que permeti un ventall més ampli d'ofertes de treball. En aquest sentit, s'ha de valorar de forma positiva la iniciativa de l'Executiu de fomentar l'estada dels empleats a l'atur en empreses per poder ampliar els seus coneixements, de manera que bé serà possible millorar les habilitats dins del propi sector o buscar alternatives en funció de la tendència del mercat laboral i la demanda de mà d'obra.

Es tracta d'una proposta interessant, tenint en compte que la recepció d'un ajut no és la solució a la desocupació, sinó una mesura urgent i obligada per afrontar el problema de manera immediata. Des del Govern ja s'ha anunciat que les empreses que col.laborin en aquests programes ocupacionals rebran incentius en forma d'algun tipus de compensació econòmica. Es tracta de donar una resposta al fenomen de l'atur, des del sector públic, però comptant amb la iniciativa privada i la demanda de les empreses del país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT