PUBLICITAT

Les drogues entre la població jove

  • LA PARTICIPACIÓ DELS LOCALS D'OCI POT SER ESSENCIAL PER A LA PREVENCIÓ
EDITORIAL

El consum de drogues és un dels temes que més preocupa, especialment entre els adolescents. És cert que l'esforç que s'està fent en campanya de tota mena per conscienciar al conjunt de la societat té els seus fruits, però el tabac, l'alcohol, i altres tipus de drogues continuen estan presents en els actes que congreguen els joves. En aquest àmbit, Andorra no s'escapa gaire de la realitat dels països del nostre entorn, tot i tenir una legislació més dura, però tampoc els nivells de consum són tan elevats com a Espanya i França.

Aquesta perspectiva no ha d'impedir que des de tots els àmbits, des de la família, l'escola, i passant per les administracions, és continuï insistint entre la població més joves dels efectes nocius que comporta el consum del diferent tipus de drogues. És en aquest sentit que el Govern ha girat la mirada cap al sector púbic, i més concretament cap als locals d'oci nocturn, amb un seguit de recomanacions per promoure estratègies de prevenció del consum de drogues i per reduir els danys ocasionats per la ingesta d'alcohol i altres drogues.

Amb la finalitat de garantir la seguretat en espais de festes i de grans esdeveniments amb atracció de públic jove, l'Executiu ha recordat i transmès una sèrie de recomanacions perquè tots els implicats hi participin activament, emmarcats dins del Pla Nacional contra les Drogodependències (PNCD), que té per objectiu prevenir el consum de drogues i reduir els danys associats al consum d'aquestes substàncies.

Les recomanacions, que ja es poden consultar a través del web del Govern i del web del Departament de Joventut www.puntjove.ad, es faran arribar als comuns i als diversos agents implicats en el sector de l'oci i la restauració. S'inclouen actuacions per reduir els riscos associats al consum d'alcohol, com la promoció del conductor alternatiu. Es posa una especial atenció en el fet que els locals dispensin begudes alcohòliques de manera responsable, i també s'aconsella als propietaris dels locals que disposin de certes mesures com és garantir l'accés a l'aigua freda en diversos punts, o afavorir un punt d'assistència sanitària per al cas d'intoxicacions.

Coquetejat amb les drogues és un perill, i per això és tant important que les campanyes incideixin entre la població juvenil, la més vulnerable i interessada en tastar noves sensacions. Tanmateix, les accions impulsades des de les administracions públiques poden obtenir uns majors resultats si compten amb la involucració del sector privat, sobretot si són els locals d'oci que acullen els joves, i des d'on és molt més fàcil observar conductes inadequades i ser estrictes amb el compliment de les recomanacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT