PUBLICITAT

Més acostament amb França

  • EL SUPORT DEL PAÍS VEÍ A LA NEGOCIACIÓ D'ANDORRA AMB LA UE ÉS FONAMENTAL
EDITORIAL

El Consell de Ministres va aprovar ahir un total de tres decrets motivats per la visita del copríncep francès, Nicolas Sarkozy, prevista per al pròxim dia 29.

I és que la presència de Sarkozy al Principat requereix mesures excepcionals, com les que ahir va acordar l'Executiu. Entre les decisions preses destaca el tancament dels comerços entre les 11 i les 14.30 hores, fet que hauria de propiciar la participació del conjunt de la societat andorrana en els actes que s'organitzaran durant la jornada i, alhora, ha de contribuir al dispositiu de seguretat que es desplegarà amb motiu de l'esdeveniment. Aquesta almenys és la intenció del Govern, segons va explicar el ministre d'Economia i Finances, Pere López. Els altres decrets aprovats estipulen restriccions sobre la circulació i l'aparcament de vehicles, així com el conjunt de mesures de seguretat extraordinàries que afectaran el registre i el control dels turistes que pernoctin al Principat en les citades dates.

Precisament aquestes mesures impulsades pel Govern es donaven a conèixer al mateix, dia de la celebració de la Festa Nacional francesa, en el qual es va dur a terme la tradicional recepció de l'ambaixada del país veí a les autoritats andorranes. Una festa en què va intervenir per primer cop el nou ambaixador de França a Andorra, Jean-Pierre Berçot. El diplomàtic va oferir un discurs breu però carregat d'intencions. I en particular, destacaríem molt positivament el missatge de ple suport de França al procés en què es troba Andorra de negociació d'un acord amb la Unió Europea (UE) que permeti segellar un conveni que garanteixi un major acostament del país al Vell Continent. Berçot va afirmar textualment el següent: "Vull aprofitar la aquesta ocasió per dir-vos tota la importància que, per a la República francesa que represento, tindrà poder recórrer al vostre costat, al costat del Principat amic, el camí que ha de conduir a l'encaix amb l'esfera europea. Sé, sabem la importància que té per a vosaltres la conclusió del millor acord que dugui el concert de les nacions, tot i assegurant la preservació de la vostra identitat, la vostra cultura i la vostra governació". Pensem que el gest de l'ambaixador és una gran notícia, ja que la col.laboració dels països veïns en aquesta qüestió és cabdal.

Pensem que la visita de Sarkozy es pot lligar plenament amb les paraules de l'ambaixador Berçot, ja que suposen dos símptomes evidents de l'excel.lent sintonia que impera en les relacions institucionals entre ambdós països i de l'impuls dels contactes amb el veí del nord --que en els últims anys havien perdut pes-- que enterren definitivament tensions que preferim no recordar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT