PUBLICITAT

Legislacions que generen dubtes

  • LA NACIONALITAT I L'IMPACTE AMBIENTAL OBLIGARAN CR A MULLAR-SE
EDITORIAL

Si el procés de creació del Partit Reformista ja està generant certes discrepàncies entre la militància de la coalició que uneix liberals, centristes i independents, ara sembla que la tramitació de diferents projectes legislatius pot introduir de nou les diferències entre les diferents faccions de la principal força de l'oposició.

Així, tal com expliquem en l'edició d'EL PERIÒDIC D'ANDOR-

RA d'avui, principalment són dos projectes de llei, el d'impacte ambiental i el de la modificació de la nacionalitat, els que poden ser origen de discrepàncies al si de CR. Almenys així ho corroboren fonts de la coalició, que alhora també temen que si la iniciativa legislativa popular per limitar el consum de tabac als locals públics arriba finalment al Consell General pugui crear problemes a la família reformista. Els dos primers textos són d'iniciativa socialdemòcrata, el primer via projecte de llei del Govern (ja a tràmit parlamentari), i el segon via proposició de llei del Grup Parlamentari (a presentar passat l'estiu). La presentació d'aquestes iniciatives legislatives és obvi que incomoda a les files reformistes i de ben segur que aquesta incomoditat va ser molt present entre el PS en el moment de plantejar els canvis legals en qüestió. Es tracta de dues temàtiques que molts dels que avui integren CR no van voler, en el seu dia, posar sobre la taula i els que ho van intentar, es van quedar sols. Un exemple n'és la llei que ha de regular l'impacte ambiental del plans, programes i projectes constructius. S'ha de recordar que l'absència d'aquesta legislació suposa un incompliment fragant de la Llei de residus, de desembre del 2004. Aquest text legal fixa en una de les seves disposicions addicionals que el Govern haurà d'elaborar un projecte de llei d'impacte ambiental en el termini de dos anys. Això significa que el desembre del 2006 aquest projecte de llei havia d'estar fet. El 2008 el ministre d'Ordenament Territorial del moment, Xavier Jordana, va intentar posar remei a la situació formulant un projecte de llei força semblant al que ha presentat l'actual Govern, però es va trobar que els principals opositors eren els de casa: el Grup Liberal.

Per tant, els citats textos legals obligaran els reformistes a prendre posicionament sobre un seguit de temes en què fins ara s'havia adoptat la postura de qui dia passa any empeny. I com dèiem, aquest debat intern no arriba precisament en el millor moment, entre els que dubten en seguir mantenint el PLA, els que volen dissoldre'l i començar una nova etapa en el si del PRA i els que prefereixen mantenir l'statu quo. No obstant això, sovint es diu que davant de les decisions complicades apareixen les grans solucions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT