PUBLICITAT

El nou Consell: obres modèliques

  • ELS TREBALLS DE LA NOVA SEU ESTAN COMPLINT TOTS ELS TERMINIS PREVISTOS
EDITORIAL

Els treballs de construcció de l'anhelada nova seu del Consell General avancen al ritme previst i es preveu que estiguin enllestits a l'octubre. Això permetrà arribar al període d'entre sessions del gener i el febrer de l'any vinent amb l'edifici en condicions d'acollir el trasllat. La inauguració oficial, que podria tenir lloc el dia de la Constitució de l'any que ve (o aquesta almenys seria la intenció inicial), està pendent de l'esdevenir de la legislatura, que en funció del que succeiexi durant la votació del Pressupost 2011, podria haver acabat abans d'aquella data.

Així, el contracte dels treballs de construcció de la nova seu legislativa finalitza l'octubre vinent, i tot fa preveure que el lliurament de l'obra es produirà dins del termini assenyalat i que si hi ha algun petit retard no serà imputable precisament a les empreses concessionàries, sinó a certa lentitud en la presa de decisions per part de la Sindicatura. S'ha de recordar que els treballs de construcció de la nova seu van començar el 2003 amb l'excavació del solar que ocupava l'antic hotel Mirador i des d'aquell moment, els treballs han complert tots els terminis fixats fins arribar a la finalització, aquest any.

L'evolució de la construcció de la nova seu del Consell General ens ve com anell el dit per exemplificar el que entenem que és una feina ben feta. I és que al marge de la modernització que implicarà la nova infraestructura, per sobre de tot a hores d'ara estem satisfets perquè els treballs s'han desplegat amb un rigorós respecte als terminis previstos, i això significarà que en principi no hi haurà uns costos addicionals destacables sobre la despesa pressupostada. Si bé aquest fenomen hauria d'entrar en el que és la normalitat i no l'hauríem d'haver de destacar, l'incompliment dels terminis de moltes obres públiques que s'han fet o s'estan fent al país ens obliga a recordar com n'és, d'important, complir aquests tràmits i, més ara, quan les aixetes del finançament estan més que seques. I és que insistim, en un país en què l'obra pública acumula uns sobrecostos considerables --fent una mica de memòria trobaríem per exemple el túnel del Pont Pla-- les obres de la nova seu del Consell són modèliques quant al tractament pressupostari. No sols s'han complert els terminis de lliurament de les fases, sinó que la desviació pressupostària final serà --en espera de dades oficials-- inferior a l'1%. Una de les claus està en la contractació del project management, un equip tècnic que actua d'intermediari entre els executors de l'obra i el Consell, atès que el control dels temps i del pressupost ha estat l'obsessió de la Sindicatura. Confiem que l'obra pública del futur segueixi aquest camí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT