PUBLICITAT

Un retard que serà molt perjudicial

  • S'HA DE PRESSIONAR PERQUÈ LA N-145 QUEDI AL MARGE DE LES RETALLADES
EDITORIAL

Tal com expliquem en l'edició d'avui d'EL PERIÒDIC D'ANDORRA, cada vegada existeixen més proves que les retallades en infraestructures anunciades pel Govern espanyol que lidera José Luís Rodríguez Zapatero afectaran directament la reforma de la carretera N-145, que connecta la Seu i Andorra.

Així, el ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, va explicar ahir en declaracions a aquest rotatiu que si aquesta afectació es confirma, el Govern "farà les gestions necessàries" per tal que, "com a mínim", es millori la pavimentació d'aquest tram, actualment en obres. Tot i això, Barcia va destacar que el seu ministeri "no ha rebut cap comunicació oficial del Govern espanyol" sobre aquest retard, motiu pel qual si els dubtes continuen l'Executiu s'interessarà per saber en quina direcció cal moure les reivindicacions. I és que, amb tota la raó, el polític canillenc recorda que el tram que connecta el Principat amb el territori espanyol "està actualment molt malmès", fins al punt que la carretera "està en una situació pèssima". És per aquest motiu que Barcia va deixar clar que "no podem tenir els accessos al Principat en aquest estat", amb la qual cosa si la retallada espanyola afecta la N-145 seria necessari que de manera urgent es deixés la pavimentació "en el seu sentit original" per tal de no perjudicar encara més l'accés a Andorra. Mentrestant, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, explica que la reivindicació de la corporació alturgellenca, "que ja s'ha fet arribar a Foment", és que "no s'endarrereixin més les obres en una via de servei molt important" tant per al territori urgellenc com per a Andorra, ja que "al fet que és un tram d'accés turístic al Principat s'ha d'afegir que també hi ha milers de ciutadans que hi passen cada dia, entre els quals els fronterers". S'ha de tenir en compte que va ser l'Ajuntament de les Valls de Valira qui, en base a un contacte amb l'Executiu espanyol, va avançar que la reforma de la carretera en qüestió es podria allargar fins a l'any 2013.

Tot i que encara resta que el Ministeri de Foment del país veí anunciï de manera oficial el llistat d'infraestructures que estaran afectades per la contenció pressupostària, tot sembla indicar que la millora de la N-145 en serà una víctima. Seria una notícia pèssima per al país perquè és l'artèria que connecta Espanya amb An- dorra, i podria tenir unes repercussions notables en l'economia d'un país que té en el dèficit de comunicacions un dels principals obstacles. Per tant, entenem que s'hauria aprofitar l'excel.lent moment pel qual passen les relacions polítiques Andorra-Espanya per intentar que aquesta obra quedi al marge de la retallada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT