PUBLICITAT

Punt i final a una discriminació

  • EL TEMA DELS FRONTERERS DÓNA UN VOT DE CONFIANÇA A LA CLASSE POLÍTICA
EDITORIAL

Ahir des d'aquesta mateixa tribuna explicàvem que en la majoria d'ocasions la millor manera de solucionar els grans problemes era el treball, la gestió i negociació des de la discreció. Afortunadament podem demostrar que aquesta fórmula quasi sempre és eficaç. I és que en l'edició d'avui, expliquem que a partir del mes vinent per fi tindran el dret a cobrar el subsidi d'atur als treballadors fronterers que es quedin sense feina a Andorra i que prèviament hagin cotitzat a Espanya.

I és que tot i que el Senat espanyol ha introduït algunes modificacions al Projecte de llei de mesures urgents per a la reforma del mercat de treball, la Disposició addicional divuitena que regula la situació dels treballadors transfronterers d'Andorra resta igual a com va sortir del Congrés dels Diputats. Ara ja només queda un últim pas, que és un mer tràmit, ja que un cop el Senat ha aprovat el projecte de llei en qüestió, ara de nou el text retornarà el Congrés dels Diputats per a la seva votació definitiva en plenari prevista per al 9 de setembre. Per tant, els milers de treballadors espanyols que resideixen al país veí i treballen a Andorra, que durant molt de temps havien estat un dels col.lectius més menystinguts o oblidats per l'Administració espanyola, finalment tindran un reconeixement merescut. La introducció del dret al subsidi d'atur per als fronterers va ser possible gràcies a la presentació d'una esmena per part del diputat CIU Carles Campuzano, que va ser transaccionada amb el vot favorable de tots els grups parlamentaris a final del mes passat. Però entenem que si bé la iniciativa va sorgir de CIU amb el treball insistent de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, l'èxit també ha estat possible gràcies al suport del resta de grups del consistori alturgellenc, així com de la societat civil, encapçalada per l'associació de transfronterers. Ara no és el moment de penjar-se medalles, sinó de continuar treballant per assolir noves millores. De manera imminent, s'equipararan els tre- balladors transfronterers als treballadors emigrants als efectes del reconeixement de la prestació per desocupació i la seva situació d'atur a Espanya, ja que durant molt de temps s'ha produït una discriminació que no tenia cap mena de sentit, es mirés per on mirés.

Si bé molt sovint hem donat mostres d'un cert desencantament amb les actituds d'una classe política més preocupada per defensar els interessos de partit que per garantir el benestar de la ciutadania, entenem que l'assoliment de fites com la que expliquem han de ser servir per donar un vot de confiança a la classe política en general, i a la del nostre país, per partida doble.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT