PUBLICITAT

A la N-145 li manca comunicació real

  • BUSCAR EL LITIGI I NO EL PROBLEMA ÉS UN NÚVOL NEGRE EN UN CEL MOLT BLAU
EDITORIAL

Deia Groucho Marx que la política és l'art de buscar problemes, trobar-los, fer un diagnòstic fals i aplicar els remeis. Recordem la cita en els moments en què fabriquem un fals debat sobre infinitat de temes i molts d'ells només pel que fa l'embalatge i al continent real. Si tots estem d'acord en la necessitat que les obrers de la N-145 no s'aturin, i ho estem, és el moment que tots fem la feina en la part que ens pertoca i des del lloc adequat.

Per això trobem molt adequat que l'alcalde de la Seu mantingui converses amb els representants de Foment a les terres de Lleida per tal de defensar una necessitat que ens és comuna. També que pressioni des de les seves concretes zones d'influència en aquest sentit. És la seva obligació i no dubten que ho fa a ciència i consciència i no únicament per sortir als papers. És legítim demanar i aconseguir les cooperacions necessàries. Pensem que estan aconseguides. Això sí, cadascuna en la zona i situació que li pertoca. Pensem que és molt conscient que compta amb tot el suport del Govern d'Andorra que, a la vegada, a través dels seus canals, defensa el mateix projecte.

Ningú dóna l'esquena a ningú, sinó que cada part assumeix el seu paper en la batalla per tal de guanyar una guerra en la qual és necessària la infanteria, artilleria, enginyers, estat major i fins i tot corresponsals de premsa. Per aquest motiu pensem que no convé buscar problemes i menys encara crear els que no existeixen. Fer i deixar fer. No practicar l'oposició per l'oposició i respectar el rol que li pertoca a cadascú. Així és com es treballa en ferm i d'altra manera només posem pals a les rodes d'un carro imaginari que no arrencarà mai.

Confiem en la gestió de l'alcalde de la Seu i d'altres del Pirineu. També i encara més en la força del Govern d'Andorra, a través de tots els seus vessants d'actuació. Ningú aparta ningú i tots han d'estar en el seu lloc, evitant protagonismes molt propis d'època electoral --a Catalunya seran abans que Andorra-- i dels quals el ciutadà cada vegada està més curat. No és bo parlar de l'anècdota quan el tema principal és prou important com per tenir una mica més de serietat.

L'esforç que es fa en desqualificar seria bo que es fes en treballar. Les coses serien molt diferents. Tampoc és important buscar periodísticament l'enfrontament, només per fer soroll, perquè és so de campana. A certes persones les neurones els arriben als peus. I així van. Buscar el litigi i no atacar de veritat els problemes que es troben davant nostre és com aquell núvol negre que envaeix un cel que no pot ser més blau. Són les poètiques del contrast de la hipèrbole.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT