PUBLICITAT

Afer desagradable en l'àmbit polític

  • ENCUENTRA ADMET L'ERRADA I EL CANVI AL CONSELL NO ÉS INTRANSCENDENT
EDITORIAL

L'afer del ja exconseller del Grup Parlamentari d'ApC té diverses lectures. D'una banda, l'únic representant d'RD al Consell General s'ha vist forçat a renunciar al seu escó al Parlament després que s'hagin fet públics els intercanvis de comentaris que mantenia amb una menor de 14 anys. Òscar Encuentra, en una roda de premsa que va convocar dijous, va admetre la seva greu equivocació en mantenir un tipus de diàleg amb una menor, sobretot tenint en compte la seva condició de professor de teologia al Col.legi Sant Ermengol. Hi ha poca justificació per a una persona que treballa en el món de la docència i que ha de saber la relació justa amb els alumnes o amb els membres del centre juvenil. Ben cert és que va donar la cara i que va explicar que pensava que l'afer havia quedat tancat després d'una conversa amb el pare de la menor, que va acudir a una notaria per deixar constància dels fets, però no es coneix que hagi presentat cap denúncia en ferm.

A banda d'aquest deplorable episodi, que Encuentra reconeix, hi ha un efecte paral.lel amb la dimissió de l'escaldenc. Primer és que RD es queda sense representació al Consell General i la seva presència política en l'àmbit de la política nacional queda reduïda a la mínima expressió. A ningú no se li escapa que el conseller d'ApC-RD era el més procliu a intentar un apropament amb el Govern socialdemòcrata de cara a consensuar el Pressupost de l'any que ve, que ha de donar continuïtat a la legislatura en uns moments de crisi econòmica.

L'entrada de Carles Ensenyat escenifica la línia més dura d'ApC, la d'Encamp, amb la política del Gabinet de Bartumeu. Els interrogants són molts. Encuentra va admetre la seva actitud inapropiada amb els contactes amb la menor i, per tant, la seva dimissió representa la sortida més digna del Consell, a més d'apuntar a una voluntat malintencionada cap a alguns dels seus companys. Ara, però, des d'una interpretació purament política, caldrà veure quina és l'actitud d'ApC davant de les negociacions ja iniciades per aprovar o no els comptes de l'Estat de l'any que ve, que en realitat signifiquen la continuació de la legislatura o la convocatòria d'unes eleccions anticipades. Nomen va afirmar ahir que tot queda igual i que no hi ha cap trencadissa dins de la plataforma. No semblava pensar el mateix Ricard de Haro, que va donar suport a Encuentra en la roda de premsa, conjuntament amb membres de Segle 21 de Sant Julià.

L'aparició d'Ensenyat en el panorama polític pot donar lloc a moltes interpretacions, i el suport de CR cedint un conseller també pot tenir un significat que pot ser clau per a l'esdevenidor de la política nacional.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT