PUBLICITAT

Un discurs crític del Síndic general

  • DALLERÈS, CANSAT DE BATALLETES POLÍTIQUES I DE DIÀLEGS INÚTILS
EDITORIAL

La Diada de Meritxell d'ahir va ser molt especial. D'una banda, es va anunciar que la mesura de gràcia decidida pels dos coprínceps durant la visita de Sarkozy ja es fa efectiva. Es tracta d'un indult de vuit mesos que es publicarà properament al BOPA. Tot i que encara no s'ha pogut saber a quantes persones afectarà, Massa ha dit que serà similar a l'últim model signat al 2003 on s'hi fan algunes excepcions, com ara els delictes produïts contra menors, relacionats amb la drogoaddicció, delictes de terrorisme o blanqueig de diners.

D'altra banda, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, també va anunciar que avui presentarà les línies generals del Pressupost i donarà "totes les possibilitats d'esmenar, modificar o reorientar partides", però també va assegurar que la força minoritària no pot marcar el 100% de la negociació. Bartumeu va afirmar que el discurs ofert pel Síndic general ha estat encertat i serveix per marcar el moment polític, ja que precisament avui se celebrarà la reunió entre socialdemòcrates i Andorra pel Canvi per negociar l'aprovació del Pressupost, i en què l'objectiu del cap de Govern és arribar a acords per tal de donar continuïtat a la legislatura, seguint la voluntat expressada pel Síndic.

I d'aquí anem al discurs del Síndic, que de manera molt clara va expressar que el darrer any i mig polític ha estat una pèrdua de temps i que s'ha creat més incertesa. Dallerès va fugir de la paraula consens, tan desgastada i poc útil, i ha repartit la culpa de la situació actual a tots els grups parlamentaris, inclòs el seu. Ha estat un discurs amb un marcat toc pessimista, com no pot ser d'altra manera davant de la greu situació que travessa el país, amb empresaris i treballadors amb problemes, sense Pressupost, i sense cap mena d'entesa entre els partits polítics, més centrats en els seus interessos i en l'estratègia que cal seguir davant d'unes hipotètiques eleccions avançades que en forma pinya per aconseguir que aquest tràngol econòmic sigui més suportable.

Al Síndic se'l va veure molest. Va assegurar que té un sentiment de pèrdua de temps de tots plegats dialogant sense ànim de fer-ho, discutint futilitats. No hi ha millor anàlisi. I va criticat les tàctiques partidistes amb vista a una propera esgrima electoral, anticipada o no.

Curiosament, els grups parlamentaris, els que es troben a la diana de les critiques de Dallerès, van compartir el discurs. Va ser una estirada d'orelles en tota regla, ben segur que àmpliament compartida pels ciutadans, cansats de les batalletes polítiques i ansiosos que es prenguin decisions dels grups parlamentaris i del Govern que suposin un benefici col.lectiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT