PUBLICITAT

L'afer Metayer i la transparència

  • LA PRIMERA VÍCTIMA DE LA MALA GESTIÓ DE LA INFORMACIÓ ÉS EL MATEIX GOVERN
EDITORIAL

Resulta paradoxal que un Govern que tants bons esforços està fent per avançar en pro d'una major transparència fiscal i comptable, sigui incapaç d'aconseguir uns mínims acceptables de transparència informativa. Un exemple més el trobem en el cas de la destitució de Catherine Metayer com a directora dels Petits Cantors que, si bé no és competència directa de l'Executiu, sí que ho és del Consorci de l'entitat musical, del qual el Ministeri de Cultura en forma part.

Si algú volgués pensar que el Consorci i, per extensió, el Ministeri de Cultura estan carregats de raó en el moment de prendre aquesta decisió ho tindria difícil: perquè les raons fins ara són ignotes. L'afer va ser objecte de debat ahir durant la sessió de control a la Casa de la Vall i la titular de Cultura i presidenta del Consorci, Susanna Vela, es va limitar a repetir que Metayer hauria comès una falta contractual molt greu, fet que hauria motivat el seu acomiadament disciplinari. Va ser impossible obtenir més informació.

La primera víctima d'aquesta mala gestió de la informació és el mateix Govern perquè amb aquesta actitud només aconsegueix donar la raó a aquells que argumenten o insinuen que la destitució de Metayer ha estat irregular o fruit d'una equivocació. No voler donar detalls de les vicissituds contractuals de la directora artística del cor pot ser raonable en circumstàncies normals, però aquesta excusa no val quan la bola de neu s'ha fet tan gran i quan l'Executiu es troba amb una protesta significativa a les portes de la Casa de la Vall. Al capdavall ¿què afecta més a l'honorabilitat de Metayer: explicar el que ha passat o limitar-se a acusar-la de forma poc concreta?

Quan els cantaries volen saber què ha passat, i els consellers i també bona part dels ciutadans, les coses s'han d'explicar amb la major claredat i celeritat possibles. No n'hi ha prou d'exposar la qualificació jurídica que ens mereixen uns fets, sinó que cal explicar quins han estat aquests fets.

És evident que hi haurà qui vulgui aprofitar aquest afer per desgastar el Govern socialdemòcrata i que alguns no s'ho pensaran dues vegades a l'hora d'aprofitar el malestar i la incomprensió dels cantaires i les seves famílies en benefici de les seves batalletes polítiques. Però això és el pa de cada dia i tothom està temptat a dur a terme maniobres com aquesta quan s'asseu als bancs de l'oposició. Està bé voler evitar judicis paral.lels i no traslladar al Consell qüestions que s'han de dirimir a la Batllia, però no es pot passar de puntetes per sobre d'un assumpte que suscita l'interès de bona part de la ciutadania i de l'arc parlamentari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT