PUBLICITAT

La ITV, una assegurança de la seguretat a la carretera

La Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) és un examen que cotxes i motocicletes han d’aprovar per poder seguir circulant per les carreteres dins de la legalitat. A l’estació de la ITV d’Aixovall, l’any passat es van realitzar un total de 46.103 revisions, de les quals un 77% van ser declarades aptes.
La ITV està implantada en tots els països, encara que entre alguns conductors és impopular i criticada pel seu funcionament com a concessió administrativa sense competència. El servei d’ITV no és una activitat qualsevol: evita a l’any centenars d’accidents i s’ha de suposar que ferits a les carreteres. Un fet tan usual com circular amb els pneumàtics gastats pot tenir unes conseqüències funestes, sobretot en un país de neu com Andorra. No tenir en regla la documentació de l’assegurança pot ser també fatal en cas de sinistre, o una cosa tan simple com conduir amb els eixugaparabrises desgastats redueix la visibilitat i és un risc al volant.
La qüestió és que la inspecció, tutelada per l’Administració, és molt important per mantenir la seguretat a les nostres carreteres i disminuir el risc d’accidents. No només es poden evitar danys entre els conductors i passatgers, sinó en terceres persones.
La ITV és un tràmit odiat per molts, però molt necessari per a establir un mínim de preparació que garanteixi en major o menor mesura la seguretat d’un vehicle per circular per les carreteres. És a dir, és com una «assegurança de la seguretat», encara que no asseguri al cent per cent que tots els cotxes que la passen positivament no tindran cap error. A més té un altre factor destacat, ja que els conductors s’asseguren del manteniment del seu vehicle i que tot estigui en ordre, una atenció que probablement no tenen en la resta de l’any.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT