PUBLICITAT

Un pacte que sembla que no fa trontollar el Consell

Queden tan sols unes hores perquè es presentin les llistes de les diferents formacions que concorreran a les eleccions comunals d’aquí a un mes i poc, i la tensió va en escreix. Hi ha llocs que són claus per al domini polític del país i precisament la capital ha estat on més estira i arronses hi ha hagut en les darreres setmanes per aconseguir fer una llista amb opcions de guanyar per part de totes les formacions.
Si es veia més o menys clar fa uns mesos que Cd’I aniria a les eleccions amb ple suport de DA, les relacions s’han anat refredant i la formació liderada per Rosa Ferrer s’ha anat allunyant del partit del Govern.
Si existís un llibre que definís les conviccions polítiques i el tinguéssim a la mà, probablement ens diria que el partit de Ferrer hauria de pactar amb el Partit Socialdemòcrata o amb Socialdemocràcia i Progrés, ja que no fa pas tants anys, eren tots tres en una mateixa formació i per tant compartien gran part del seu argumentari. En aquella època s’hagués vist impossible un pacte amb els liberals, i ara és el que hi ha. Minguillón es presentarà de la mà d’Ld’A per anar contra els Demòcrates.
Això va deixar en escac el pacte de fa uns mesos per incorporar Rosa Ferrer al Govern Martí. El pas a l’esquerra que va fer el cap de Govern per captar vot a Andorra la Vella per a les generals, passava per un suposat suport dels de Martí als de Ferrer a la capital, però amb la impossibilitat de l’entesa, la ministra va deixar via lliure a Minguillón i va posar el seu càrrec a disposició del cap de Govern, que va demanar-li que segueixi. Cd’I creu que la situació del país és molt sensible com per pensar ara en el partit i no veu necessari trencar l’acord que li va atorgar la cartera al març, i per tant de moment no perilla la majoria de DA al Consell General, malgrat que el més calent segueixi sent a l’aigüera.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT