PUBLICITAT

Mirant el cel i resant a les divinitats de les neus

Cada any passa el mateix. En aquesta època de l’any tothom està que trina perquè la neu no acaba de fer acte de presència, però en canvi els amants de l’esquí esperen amb candeletes l’obertura de les pistes d’esquí per poder venir cap al Principat. 
Mentre anem marcant els dies del calendari, no només són els responsables de les pistes d’esquí els que miren amunt a veure si s’ennuvola, sinó que també ho són els comerciants i hotelers, que volen un Pont de la Puríssima que marqui un bon inici de campanya.
I és que estem molt ben acostumats al fet que els darrers anys per la Puríssima s’ha pogut obrir les pistes sense problemes, amb més o menys neu però s’ha pogut obrir parcialment, però si fem una mica de memòria veurem que hi ha anys en què ha estat impossible obrir les estacions per falta de neu. Sembla que aviat en traurem l’entrellat de tot plegat, i és que l’hivern de debò ja és aquí, després d’aquestes temperatures suaus, especialment de les dues darreres setmanes, ara ja toca agafar l’abric i la bufanda i que faci el temps que realment toca. 
 
Les previsions per a aquest hivern són, en termes generals, optimistes. La petita recuperació econòmica que sembla haver-hi als països veïns dóna a entendre que els turistes tindran una mica més de poder adquisitiu i per tant podran gastar més diners al Principat. Però la clau està en la meteorologia, en si neva o no i si ho fa amb la suficient abundància com per tenir una temporada plàcida a pistes, que ajudi a fer venir força gent a la neu. La resta, com sempre, passa per les mans d’hotelers, restauradors i comerciants: tenir bon producte, bon preu i bon servei, cosa que sovint oblidem quan analitzem per què les coses van mal dades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT