PUBLICITAT

Confusió negativa en les dades d’ocupació turística

Que la intencionalitat de la Unió Hotelera de difondre el comunicat sobre l’ocupació turística tenia una finalitat política i electoral no hi ha cap mena de dubte. La nota va arribar als mitjans de comunicació divendres passat, i va ser publicada als mitjans escrits el mateix dia de reflexió. La UH va entrar clarament en campanya en posicionar-se contra la gestió que fa de les dades el Ministeri de Turisme. La patronal va lliurar les dades d’ocupació hotelera negatives i va al·legar que el consum d’energia d’aquest sector durant el període estiuenc també va ser negatiu
El ministre, Francesc Camp, ha respost amb habilitat i ironia,  i ha assegurat als hotelers que es treballarà per millora el sistema de recompte. La fiabilitat de les dades és necessari per evitar suspicàcies, però sobretot per treballar de manera més eficaç en aquest tema. Camp opina que l’increment de visitants és indiscutible perquè ha augmentat el poder adquisitiu en els països de l’entorn i també per les inversions que s’estan fents des d’Andorra per captar turistes.
Camp ha admès que les dades de la Unió Hotelera de l’estiu mostraven una davallada de l’ocupació del 3,4%, però ha comentat que les dades d’Estadística eren positives i, a més, les van contrastar amb els serveis d’oci del país, el nombre d’usuaris de les oficines de turisme i el trànsit de mòbils internacionals, tots ells amb creixements de l’ordre del 20%.
Realment la diferència és important, ja que es passa d’un descens destacat a un increment excel·lent. La propera posada en marxa d’un sistema de comptabilització d’entrada de vehicles ha d’acabar amb aquesta confusió que no fa més que perjudicar un sector molt important per a l’economia d’aquest país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT