PUBLICITAT

Remodelació abans que la legislatura faci un any

El cap de Govern va anunciar ahir una remodelació del seu Govern. Toni Martí, aprofitant la crisi sorgida arran de la marxa de Rosa Ferrer de Salut, ha decidit fer moviments en el seu gabinet i reordenar algunes carteres, tot i que encara no té la persona que haurà d’ocupar el Ministeri de Salut i Benestar, un dels que més pes té amb una agenda força important, que inclou la reforma de la sanitat pública i mesures per assegurar el funcionament de la CASS.
D’alguna manera són canvis lògics si es tenen en compte quines són les necessitats de l’actual legislatura: transferències i competències; definir el model de funcionariat i la reforma de la sanitat.
Martí fa una remodelació destinada a aquests objectius, que ja coneixia a l’inici del mandat. Cònsol Naudi té un repte difícil, com és negociar amb els comuns.
No es pot oblidar que Antoni Riberaygua va haver de marxar en constatar que no tenia cap suport per defensar la seva proposta i que Martí va cedir davant els cònsols per una qüestió purament de no voler plantar cara a les seves reivindicacions. Ara, després de les eleccions del 13D, hi ha una nova majoria taronja a les corporacions locals i ja no s’hi valen excuses. En la negociació ha de prevaldre el sentit d’estat i de país, i Naudi haurà de canviar el xip per evitar un altre fracàs en les competències i transferències.
D’altra banda, el cap de Govern premia Jordi Alcobé amb una patata calenta com és la negociació amb els funcionaris a principis de gener.   Martí es va comprometre amb el ministre canillenc a mantenir-li la cartera d’Ordenament, que finalment va ser atorgada a Jordi Torres. Ara li dóna més responsabilitat en un gest de confiança i de valoració de la feina que ha desenvolupat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT