PUBLICITAT

Els comuns afronten una nova etapa amb dificultats

Les noves corporacions locals sorgides de les eleccions comunals del 13 de desembre van iniciar ahir el seu mandat. Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria són les dues parròquies que més expectació han aixecat, ja que les urnes van imposar un canvi de color polític. La renovació comporta també que quatre nous cònsols s’incorporen al capdavant dels seus comuns en una legislatura complicada perquè encara s’imposa l’austeritat i els recursos que tenen les administracions locals són escassos.
Els comuns amb més canvis són el de Sant Julià i el d’Andorra la Vella, que tenen un canvi de color polític. La plataforma de Laurèdia en Comú (liderada per Josep Vila i Julià Call) serà l’encarregada de liderar la corporació, governada durant els darrers 16 anys per Unió Laurediana, que passa a la minoria. A la capital els demòcrates Conxita Marsol i Marc Pons agafen les regnes de la corporació, mentre que el fins ara cònsol major, Jordi Minguillón, passa a l’oposició acompanyat de Víctor Pintos i dels dos consellers del PS.
Com va destacar ahir a Escaldes el cap de Govern, Toni Martí, la negociació per a la reforma competencial és el principal objectiu compartit dels set comuns. Hi caldrà voluntat i mà estesa per arribar a un acord sobre competències i transferències i, evidentment, cedir en la negociació amb l’Executiu per aconseguir tancar aquest acord, que no serà fàcil tal com s’ha pogut comprovar.
Però a banda d’aquest repte que va ser ajornat durant la legislatura passada, els cònsols tenen l’obligació de donar resposta als seus ciutadans, treballant per unes ciutats més confortables i adaptades, i han de fer-ho conscients que els diners públics han de ser invertits de manera eficaç i sense malbarataments.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT