PUBLICITAT

La por a una lectura de la CASS massa economicista

La gestió de la sanitat torna a estar en el centre del protagonisme. Per dos motius; un pels canvis de persones en l’esquema de la CASS i el SAAS, i l’altre per la denúncia que fa el PS de les elevades comissions que està pagant la seguretat social en detriment dels fons de pensió.
Carles Álvarez Marfany va prendre ahir possessió del seu càrrec com a ministre de Salut. El nou responsable de la sanitat pública es va comprometre a mantenir la qualitat assistencial, però aquest desig estarà molt determinat pels ingressos i pels recursos de la CASS, i de moment les consignes que més es repeteixen és que cal estrènyer el cinturó per garantir la viabilitat de la parapública, que sobreviu ofegada per la disminució de les cotitzacions amb sous més baixos, i l’increment de l’edat mitjana de la població per culpa de la caiguda en picat de la natalitat.
 
Coincidint amb la seva entrada oficial al gabinet el ministre ha donat a conèixer els canvis més destacats. Lluís Burgués serà substituït com a director del SAAS pel doctor Josep Maria Piqué, «un top ten», segons el nou ministre. A més, el doctor Albert Pla, membre del Consell d’Administració de la CASS, serà substituït per Enric Bartumeu, exdirector de la CASS. Aquests canvis es faran efectius en les properes setmanes. És significativa la marxa d’un metge del Consell d’Administració de la CASS i l’entrada d’un economista, de tal manera que la junta de la parapública es queda sense cap veu d’un facultatiu, molt més sensible a les necessitats dels afiliats i amb consciència que el funcionament de la seguretat social no es pot quantificar només en termes economicistes. Aquesta és la por que hi ha actualment. És per tant d’esperar que la composició del consell no sigui l’auguri de retallades que afectin a un sistema que té una alta qualitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT