PUBLICITAT

Aposta per una Policia més visible

  • NO SEMPRE UN MAJOR NOMBRE D'AGENTS ÉS GARANTIA D'ÈXIT
EDITORIAL

Els darrers delictes que han tingut com a escenari el Pas de la Casa --com per exemple la crema de tres vehicles i el robatori en una joieria, com una presumpta actuació conjunta-- han generat una certa imatge d'inseguretat que entenem que respon més a una sensació que no a la realitat, i així almenys ho demostren les xifres.

Per analitzar aquesta i altres qüestions precisament ahir l'oficina de tràmits del Pas va ser la seu d'una reunió entre els veïns i comerciants de la zona i els responsables del Ministeri d'Interior, així com el cònsol major d'Encamp, Miquel Alís. Tant els veïns com els comerciants van coincidir en una petició: que la vigilància policial sigui més visible. Encara que pugui semblar el contrari, segons va explicar el secretari d'Estat d'Interior, Bruno Bartolomé, els robatoris amb força i furts han disminuït en els darrers anys. Així, les dades que va presentar ahir la Policia a l'Associació de Veïns del Pas posen en evidència un descens en els delictes contra el patrimoni, ja que si el 2008 es van detectar fins a 60 delictes d'aquest tipus entre els mesos de maig i agost, el 2009 no es va arribar a la cinquantena (42), i des del maig i fins a dia d'avui, se n'han registrat 25. A més, per tal d'aconseguir que la presència d'agents de policia i d'agents de circulació es faci més visible, s'està treballant amb la conclusió del pla parroquial que està dissenyant la policia de proximitat juntament amb els agents de circulació del Comú d'Encamp. A més, el secretari d'Estat d'Interior, Bruno Bartolomé, s'ha compromès a multiplicar la citada presència policial, no amb agents policials sinó amb una coordinació conjunta amb els de circulació. Si bé es obvi que poder disposar d'un major nombre d'agents sempre pot ajudar, la quantitat no sempre és sinònim d'èxit. I per aquest motiu, entenem com a encertada la política del Ministeri de l'Interior, que va en la línea de l'aposta per la qualitat.

En la mateixa línea, el director del cos de seguretat, Jordi Lluís, recorda la tasca de control que es du a terme a la frontera, en què es denega cada cop a més gent l'entrada al país per tenir un perfil sospitós de cometre algun delicte. En el període comprès en els mesos de juny i agost, a la frontera del Baladrà es va denegar l'accés a 67 persones l'any 2008, a 138 el 2009 i a 419 fins a l'actualitat. Caldrà veure com funciona el pla parroquial un cop s'hagi desplegat, però a hores d'ara, les xifres demostren que l'augment de controls per al pas fronterer amb França està resultant eficaç: s'ha traduït amb una disminució dels delictes. I el més important, s'ha d'evitar que el Pas es converteixi en una zona marginal del país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT