PUBLICITAT

L’acord d’intencions amb Saetde uneix l’oposició

El Comú d’Encamp va aprovar el setembre de l’any passat l’acord d’intencions amb Saetde per invertir al Pas de la Casa, un llegat per a l’actual cònsol, Jordi Torres, que s’ha convertit en un mal de cap  i que ha aconseguit un fet inèdit com és unir liberals i socialdemòcrates en la petició d’una sessió de consell de comú extraordinària per tractar exclusivament aquest afer. A més es dóna la circumstància que s’ha exhaurit el calendari que s’havien marcat el comú d’Encamp i Saetde per tirar endavant l’acord d’intencions, el que denota clarament que ningú creu en la possibilitat que aquesta iniciativa acabi materialitzant-se.
Aquest acord tan polèmic preveu un pla de millora general del peu de pistes de l’estació al Pas de la Casa i de la zona de debutants, amb accions com la construcció d’un edifici de serveis a la zona de debutants amb restauració i espai per a activitats. A a més, contempla la cessió de l’ús del terreny que forma part de la concessió perquè es pugui construir una zona de drop off per a turistes i autobusos així com l’adquisició per part de Saetde d’un telecabina amb punt de sortida al Pas de la Casa.
Saetde –aquí estan els punts de conflicte–  veurà ampliada la concessió fins al 2065, i veurà reduït el seu cànon en un 1% dels ingressos bruts. D’altra banda, es reduirà en un 10% el preu que cobra al comú per la gestió del Funicamp. Es tractaria d’una hipoteca per a les futures generacions i un acord que afecta tots els encampadans. És de lògica que el comú no decideixi en solitari davant d’un projecte de gran envergadura i amb seriosos dubte legals, especialment perquè el comú també té interessos a la societat. Fa temps que l’oposició i l’excònsol, Miquel Alís, estan denunciant aquestes presumptes irregularitats, i la reacció de Torres sembla donar-lis la raó.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT