PUBLICITAT

Una nota esperançadora per als clients i empleats de BPA

La setmana acaba amb la bona notícia de que el Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) del Departament del Tresor dels Estats Units deixa de considerar BPA com una entitat de risc. Ho va fer públic ahir en una nota, el mateix dia que va finalitzar el termini per fer al·legacions a la demanda dels germans Cierco contra el FinCEN.
El comunicat del FinCEN és una excel·lent notícia pel país i, especialent pels clients de BPA, que ara poden tenir més confiança en poder recuperar els seus diners, tal i com va exposar ahir el ministre de Finances. Jordi Cinca no va dubtar en relacionar la nota amb la «bona gestió» que està fent el Govern en aquesta crisi. La nota remarca que BPA deixa de ser una «preocupació de primer ordre» en matèria de blanqueig de capitals tal com havia posat en relleu el 10 de març de l’any passat, i s’afirma que les mesures adoptades són suficients per afrontar els riscos de blanqueig prèviament associats a BPA.
Evidentment, el Govern fa una lectura triomfalista de la nota, mentre que el principal perjudicat, el Grup Cierco, manté que el FinCENC fa una rectificació per la seva manca d’arguments per defensar la nota del passat 10 de mar. Lectures a banda el que cal ara és que el país retorni a la calma. L’organisme nordamericà fa un reconeixement explicit de la plaça financera andorrana, la qual cosa ha de servir per recuperar una imatge que s’havia deteriorat. La nota del FinCEN hauria de servir també perquè els clients estiguin més tranquils i puguin recuperar els seus dipòsits, i ha de permetre també una solució favorable per als treballadors de l’entitat. La disputa jurídica que mantenen els germans Cierco amb l’Executiu no ha de ser un escull per aconseguir desencallar la situació actual, i lògicament la nota hauria de ser una garantia per aconseguir definitivament els corresponsals estrangers per a Vall Banc.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT