PUBLICITAT

El compliment de la normativa és igual per a tots

Les reaccions que ha suscitat el passat festival de música del Pas de la Casa, celebrat entre el 17 i 19 de març, deixen a les clares les postures de cadascú dels sectors implicats, però sobretot que la normativa que s’exigeix és la que està marcada en situacions com aquesta i que, per tant, és d’obligat compliment per part de tots.
 
L’empresa organitzadora, que cal dir que efectivament va complir escrupolosament amb tot el que se li va demanar per complir amb la norma, va anunciar per contra que amb motiu de les demandes no tornarà a fer cap actuació d’aquest nivell al Pas de la Casa. La queixa era que des del Govern s’havia exigit molt, mentre que consultat el ministeri d’Interior, el seu cap visible, Xavier Espot, va assegurar a aquest rotatiu que les mesures imposades eren les «necessàries». Vist això, i especialment analitzat que tampoc no ha estat un festival que hagi causat grans problemes, la conclusió a la qual s’ha d’arribar és clarament positiva respecte a la feina de l’empresa organitzadora, la gestió del festival i també pel que fa al control que se n’ha fet per part de les autoritats públiques implicades, en aquest cas el Comú d’Encamp i el Govern.
 
Si, per contra, l’empresa considera que les exigències impliquen unes despeses molt més altes de les previstes i que per això no li surt a compte organitzar esdeveniments d’aquesta mena en un lloc com el Pas o Andorra en general, està en el seu dret. Això, per altra part, obliga a fer dues reflexions: una per la via de la seguretat i el control de la situació, que ha estat l’adequat, i l’altra plantejar si les demandes que es fan des dels organismes públics poden arribar a un equilibri en què l’empresa no tingui una despesa que no li compensi, i que al mateix temps es pugui aconseguir que tot acabi sota control, tal com ha estat en aquest festival de música.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT