PUBLICITAT

El punt de vista necessari que aporta el Saló del Còmic

Què important és desdenvolupar la imaginació, sigui a l’edat que sigui. I què important és, llavors, el Saló del Còmic de la Massana. Perquè aquest esdeveniment permet obrir un espai i, alhora, cobrir les inquietuds de molts ciutadans que mantenen una profunda relació amb certes obres i artistes. Encara que sigui una vegada a l’any.
 
El fenomen friki és la hipèrbole de l’aficionat, aquell que segueix el camí de la seva personalitat i el recondueix per aquells aspectes de la vida en què se sent més còmode. N’hi han que són esportistes, d’altres són lectors de novel·les històriques, o que col·lecionen segells o fins i tot pedres, i estan els que aposten per les lectures fantàstiques, per les il·lustracions màgiques, per fer volar el seu cervell com ho fa el que ama la música clàssica, el cinema, el teatre o l’òpera.
 
I tot això necessita un moment d’unió, un sentit, i és aquest el paper que també juga el Saló del Còmic de la Massana, que aspira a aglutinar molta i molt variada gent que es passeja durant el cap de setmana que dura l’esdeveniment per tal de trobar la meravella, el punt diferencial que faci que estimi una obra o una altra. De fet, el premi va més enllà perquè tenen la possibilitat de tenir al seu costat els mateixos autors que, a més, els hi signen els llibres, amb la qual cosa la reafirmació dels gustos, ja compartits segurament amb altres persones, va més enllà. 
 
Per tot això s’entén que el Saló del Còmic compti amb el suport de les institucions, i que la seva (bona) salut es mantingui de la mateixa manera ara que acaba de complir els 20 anys de vida i que se n’esperen uns quants més. La defensa de la cultura, ja sigui la pròpia del nostre país o la que ens aporta un lloc en el món en què vivim és fonamental perquè les persones se sentin no només còmodes, sinó completes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT