PUBLICITAT

Arribar a un consens amb els veïns

El Comú d’Andorra la Vella, que tan bé estava gestionant qualsevol de les incidències que li sortien al pas, s’ha topat ara amb un petit foc que se’ls ha encés en la plaça Guillemó. Com a conseqüència de la retirada de la font central, són nombroses les veus crítiques de veïns de la zona que no entenen la decisió, tot i que el comú la va justificar afirmant que hi havia un excés de brutícia i que era millor per a tots.
Amb tot, i amb les obres ja gairebé acabades, no són només aquestes les crítiques, sinó que també hi ha dubtes sobre el possible augment de sorolls a la plaça que pugui arribar a molestar els veïns. El comú va anunciar que estudiarà l’ampliació de les terrasses, però fins i tot els locals tenen dubtes si això no anirà en el seu perjudici precisament per l’increment del soroll. 
 
Quan era l’hivern, la font era tancada, i quan estava en funcionament, segons explicava el comú el dijous, la gent es mullava. A més, seguint la justificació del comú, el complex sistema de tubs que componien l’estructura de la font dificultava extreure la brossa que s’acumulava arreu. Ara, per tant, una vegada s’acabin les obres, l’espai serà ocupat únicament per ciment, i la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, ja va anunciar dijous que estudiaran opcions per ocupar aquest espai, a més d’utilitzar la plaça per fer més actes parroquials, tradicionals o de diferent volada. 
 
Però el veïnat no ho veu clar. Primer perquè molts consideren que se’ls havia d’haver consultat al respecte, i segon perquè hi ha cert neguit a què la plaça Guillemó es converteixi en un lloc excessivament concorregut. El que ha de fer el comú és posar calma i explicar als veïns el projecte, i intentar arribar a un consens amb tots, seguint, per altra part, la gestió acurada que ja va demostrar quan el problema amb la zona del roc dels Corbs.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT